Witlof uit de oven met brie en cranberry is een heerlijke ovenschotel die je gemakkelijk kunt maken. De combinatie van de smaken van witlof, brie en cranberry is een ware traktatie. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd.

Ingrediënten
- 2 stuks witlof
- 200 gram brie
- 100 gram cranberry
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels peterselie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de witlof en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes witlof over een ovenschaal. Verdeel de brie en de cranberry over de witlof. Verwarm de olijfolie en de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg de zout, peper en nootmuskaat toe. Roer goed en voeg de peterselie toe. Verdeel het mengsel over de witlof en bak de ovenschotel in de oven gedurende 20 minuten. Serveer de ovenschotel warm.
Witlof uit de oven met brie en cranberry is een heerlijke ovenschotel. De combinatie van de zoete cranberry met de romige brie en de knapperige witlof maakt deze ovenschotel een ware traktatie. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is ook nog eens gezond. Probeer het eens en je zult versteld staan van de smaak!
Wil je meer weten over het bereiden van lekkere gerechten? Kijk dan eens op onze website voor hoe lang zijn eierkoeken houdbaar en citroen bewaren in water . Hier vind je allerlei tips en trucs om je gerechten nog lekkerder te maken.





Tips van chef Anna Meyer
- Gebruik verse peterselie voor de beste smaak.
- Vervang de brie door een andere kaas naar keuze.
- Vervang de cranberry door ander fruit naar keuze.
Met deze stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer kun je gemakkelijk witlof uit de oven met brie en cranberry maken. Probeer deze heerlijke ovenschotel en geniet van de smaak. Voor meer recepten van chef Anna Meyer, bezoek Anna Meyer.