• Voorgerechten

Verse tomatensoep maken met Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Tomatensoep is een klassieker die iedereen kent. Maar heb je ooit geprobeerd om verse tomatensoep te maken? Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, deelt haar recept voor de perfecte verse tomatensoep. Volg de stappen van Anna Meyer om deze heerlijke tomatensoep te maken. Deze tomatensoep is klaar in slechts 30 minuten.

Ingrediënten

  • 2 uien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1/2 kopje verse basilicum, gehakt

Instructies

Stap 1: Uien en knoflook aanstoven

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn. Voeg de oregano, basilicum, tijm, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog 1 minuut.

Anna Meyer heeft een heerlijke verse tomatensoep gemaakt. De ingrediënten zijn eenvoudig en het resultaat is een heerlijke, smaakvolle soep. Als je de soep wilt maken, volg dan de stappen die Anna Meyer heeft beschreven. Je kunt ook een ander gerecht maken, zoals een salami mozzarella pesto pizza of een abrikozen crumble gebak . Geniet van de heerlijke verse tomatensoep die Anna Meyer heeft gemaakt!



Stap 2: Tomaten toevoegen

Voeg de tomaten en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten koken.

Stap 3: Pureren

Gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Voeg de verse basilicum toe en roer goed door.

Stap 4: Serveren

Verwarm de soep als je hem wilt serveren. Serveer met een stukje stokbrood of een salade.

basis-tomatensoep

Kooktijd

De kooktijd voor deze verse tomatensoep is ongeveer 30 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een betere smaak.
  • Voeg wat extra knoflook toe als je van knoflook houdt.
  • Voeg wat chilipeper toe als je van pittig eten houdt.
  • Voeg wat geraspte kaas toe als je van kaas houdt.

Conclusie

Met deze stappen van Anna Meyer kun je een heerlijke verse tomatensoep maken. Deze tomatensoep is klaar in slechts 30 minuten en is een perfecte maaltijd voor de hele familie. Vergeet niet om de kooktips te gebruiken om de smaak van de soep te verbeteren. Vergeet ook niet om de soep te serveren met een stukje stokbrood of een salade.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.