• Hoofdgerechten

Vegetarische stroganoff ovenschotel - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Vegetarische stroganoff ovenschotel is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een smakelijke en gezonde maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Deze ovenschotel is een vegetarisch alternatief voor de klassieke stroganoff en is gemaakt met champignons, paprika, ui, knoflook, tomatenpuree en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Vegetarische stroganoff ovenschotel

Ingrediënten

  • 500 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 ml kookroom
  • 200 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika en champignons toe. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en bak nog 2 minuten. Voeg de kookroom toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Verdeel het groentemengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 20 minuten. Serveer de ovenschotel met een frisse salade.

Kooktips

  • Vervang de champignons door andere groenten zoals courgette, aubergine of paprika.
  • Vervang de kookroom door kokosmelk voor een veganistisch alternatief.
  • Voeg wat extra kruiden toe zoals basilicum, peterselie of dragon.

Vegetarische stroganoff ovenschotel is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een smakelijke en gezonde maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Probeer deze heerlijke ovenschotel van Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd met je gezin.

Vegetarische stroganoff ovenschotel is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een heerlijke combinatie van groenten, kaas en een romige saus. Je kunt het gerecht ook gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Probeer bijvoorbeeld eens pasta zalm courgette tomaat of welke kruiden op pizza toe te voegen.



Kooktijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Dit recept is gemaakt door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Bezoek haar website voor meer heerlijke recepten.