• Nagerechten

Vanille Roomijs Maken - Een Simpele Recept voor een Heerlijke Traktatie

Ingrediëntcalculator

Vanille roomijs is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Met dit eenvoudige recept kun je in een handomdraai je eigen vanille roomijs maken. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke traktatie.

Vanille roomijs maken

Ingrediënten

  • 2 kopjes volle melk
  • 1 kopje suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 1/4 theelepel zout

Instructies

Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur. Voeg de suiker, maïzena, vanille extract en zout toe en roer goed. Laat het mengsel koken tot het dikker wordt. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.

Giet het mengsel in een ijsmachine en laat het draaien volgens de instructies van de fabrikant. Als je geen ijsmachine hebt, kun je het mengsel in een diepvriesvriendelijke kom gieten en het in de diepvries zetten. Roer het mengsel elke 30 minuten om te voorkomen dat het bevriest.

Als het mengsel bevroren is, haal het uit de diepvries en laat het 5-10 minuten op kamertemperatuur staan. Roer het mengsel goed en serveer het direct.

Vanille Roomijs Maken is een simpel recept voor een heerlijke traktatie. Met slechts een paar ingrediënten en een ijsmachine kun je binnen een paar uur een heerlijke, romige traktatie maken. Het is een leuke manier om je gasten te verrassen met een lekkere traktatie. Probeer ook eens een smoothie spinazie banaan avocado of drumsticks in de pan als je iets anders wilt proberen.

Tips

  • Voeg wat extra smaak toe aan je roomijs door er wat vers fruit, noten of chocoladesaus aan toe te voegen.
  • Je kunt ook andere smaken toevoegen aan je roomijs, zoals aardbeien, kokos of chocolade.
  • Als je geen ijsmachine hebt, kun je het mengsel ook in een blender mixen voordat je het in de diepvries zet.

CookTime

Het duurt ongeveer 30 minuten om het mengsel te maken en ongeveer 2-3 uur om het te laten bevriezen.

vanille-ijs_v

Auteur

Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Conclusie

Vanille roomijs is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Met dit eenvoudige recept kun je in een handomdraai je eigen vanille roomijs maken. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke traktatie.

Voor meer informatie over het maken van roomijs, bekijk deze The Spruce Eats en All Recipes websites.