• Bijgerechten

Tzatziki recept - Maak de perfecte Griekse dip met Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Tzatziki is een heerlijke Griekse dip die gemaakt wordt van yoghurt, komkommer en knoflook. Deze dip is een populaire aanvulling op veel Griekse gerechten, maar is ook heerlijk als dip voor bijvoorbeeld brood of groenten. Volg het recept van Anna Meyer en maak de perfecte Griekse dip met deze stap-voor-stap handleiding.

Tzatziki

Ingrediënten

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

Begin met het schillen en raspen van de komkommer. Doe de geraspte komkommer in een zeef en laat het overtollige vocht eruit druipen. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de komkommer. Voeg ook de olijfolie, dille en zout toe en meng alles goed door elkaar.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Tzatziki, de perfecte Griekse dip. Met slechts een paar ingrediënten kun je deze heerlijke dip maken. Je hebt Griekse yoghurt, komkommer, knoflook, olijfolie, citroensap en zout nodig. Volg de stappen in het recept van Anna Meyer en je hebt binnen een paar minuten een heerlijke dip klaar. Probeer ook eens de gekookte rode bieten lidl of het avocado rijst recept voor een heerlijke maaltijd.



tzatziki

Voeg de yoghurt toe aan het komkommers mengsel en meng alles goed door elkaar. Laat de dip minimaal een uur in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer de dip met brood of groenten.

Kooktijd

Het bereiden van deze heerlijke Griekse dip duurt ongeveer 10 minuten. Laat de dip vervolgens minimaal een uur in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Kooktips

  • Gebruik Griekse yoghurt voor de beste smaak.
  • Gebruik verse dille voor de beste smaak.
  • Gebruik olijfolie voor een extra smaakvolle dip.
  • Laat de dip minimaal een uur in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kun je eenvoudig de perfecte Griekse dip maken. Volg de stappen en gebruik de ingrediënten en kooktips om de beste smaak te krijgen. Serveer de dip met brood of groenten en geniet van de heerlijke smaak.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.