• Voorgerechten

Salade Caprese - Een heerlijke Italiaanse salade

Ingrediëntcalculator

Salade Caprese is een heerlijke Italiaanse salade die gemakkelijk te maken is. Deze salade is een klassieker in de Italiaanse keuken en is een favoriet bij veel mensen. De salade bestaat uit tomaten, mozzarella en basilicum, en wordt vaak geserveerd als voorgerecht of als bijgerecht. In dit artikel leggen we je stap-voor-stap uit hoe je deze heerlijke salade kunt maken.

Salade caprese

Ingrediënten

  • 2 tomaten, in plakjes gesneden
  • 200 gram mozzarella, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Begin met het wassen van de tomaten en mozzarella. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de tomaten toe. Bak de tomaten gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en laat nog eens 5 minuten bakken. Voeg de mozzarella toe en laat nog eens 5 minuten bakken. Voeg de basilicum toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de salade afkoelen en serveer.

Salade Caprese is een heerlijke Italiaanse salade die bestaat uit tomaten, mozzarella en basilicum. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een paar minuten kunt maken. Het is een perfecte salade voor een zomerse dag. Je kunt de salade ook opleuken met wat olijfolie, zout en peper. Probeer ook eens de huid van zalm huid van zalm halen te verwijderen en de salade te serveren met een lekkere grand italia pasta saus grand italia pasta saus .



Tips van chef Anna Meyer

  • Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak.
  • Vervang de olijfolie door een andere olie als je dat lekkerder vindt.
  • Voeg wat extra basilicum toe als je van de smaak houdt.

Conclusie

Salade Caprese is een heerlijke Italiaanse salade die gemakkelijk te maken is. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze smaakvolle salade. Probeer ook eens andere ingrediënten toe te voegen om de salade nog lekkerder te maken. Vergeet niet om altijd verse ingrediënten te gebruiken voor de beste smaak.

Salade caprese

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food