• Hoofdgerechten

Rode Kool Stamppot Recept - Klaar in 30 Minuten

Ingrediëntcalculator

Het is winter en dat betekent dat het tijd is voor een heerlijk stamppot recept. Probeer dit recept voor rode kool stamppot van chef Anna Meyer. Klaar in 30 minuten en een echte aanrader voor de winter.

Rode kool stamppot

Ingrediënten

  • 500 gram rode kool
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 aardappelen
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Schil de uien en knoflook en snijd ze fijn. Was de rode kool en snijd deze in dunne reepjes.

Rode kool stamppot is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een traditioneel Nederlands gerecht dat je met een paar ingrediënten kunt maken. Je kunt het serveren met een lekker stukje vlees, zoals pita broodje met gehakt of recept toad in the hole . Het is een heerlijk en gezond gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt maken.



Verwarm de boter in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak deze 5 minuten op een laag vuur. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de rode kool toe en bak deze nog 5 minuten mee. Voeg de appelazijn, suiker, mosterd en olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.

Doe het mengsel in een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de stamppot in 20 minuten gaar. Serveer de stamppot met een lekker stukje vlees of vis.

Tips

  • Vervang de appelazijn door witte wijnazijn.
  • Voeg wat geraspte kaas toe voor een extra smaak.
  • Vervang de aardappelen door zoete aardappelen.

Conclusie

Met dit recept voor rode kool stamppot ben je klaar in 30 minuten. Een heerlijk winterse maaltijd die je gemakkelijk kunt variëren met andere ingrediënten. Probeer het recept en geniet van de smaak!

Meer informatie over het koken van stamppot vind je op Allerhande en Smulweb .