• Hoofdgerechten

Rode Bietenstamppot met Appel - Een Heerlijke Winterse Maaltijd

Ingrediëntcalculator

De winter is in volle gang en wat is er dan lekkerder dan een heerlijke winterse maaltijd? Probeer deze rode bietenstamppot met appel, een heerlijke maaltijd die je in een uur klaar hebt. Volg de stappen van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Rode bietenstamppot met appel

Ingrediënten

  • 500 gram rode bieten
  • 2 appels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en snijd ze in kleine stukjes. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Schil de uien en snijd ze in kleine stukjes. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien, knoflook en appels aan. Voeg de bieten toe en bak deze mee. Voeg de boter toe en laat deze smelten. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg de azijn, suiker, mosterd, kappertjes en peterselie toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot over 4 ovenschaaltjes en zet deze in de oven. Bak de stamppot in 20 minuten gaar. Serveer de stamppot met een lekker stukje vlees of vis.

Rode bietenstamppot met appel is een heerlijke winterse maaltijd. De combinatie van de zoete appel en de knapperige rode bieten maakt deze stamppot een heerlijke maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Probeer het eens met een knolselderij zoete aardappel soep of een Indonesische nasi met spekjes.

De rode bietenstamppot met appel is een heerlijk winterse maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een gezonde maaltijd die je helemaal naar je eigen smaak kunt maken. Probeer het eens met knolselderij zoete aardappel soep of Indonesische nasi met spekjes .



rode bieten stamppot www.leukerecepten.nl

Tips van Anna Meyer

  • Gebruik voor deze stamppot alleen verse ingrediënten.
  • Vervang de olijfolie door kokosolie als je een andere smaak wilt.
  • Vervang de appels door peren als je een andere smaak wilt.
  • Voeg wat geraspte kaas toe als je de stamppot wat smeuïger wilt maken.

Conclusie

Met deze rode bietenstamppot met appel heb je een heerlijke winterse maaltijd op tafel. Volg de stappen van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd. Vergeet niet om de stamppot te serveren met een lekker stukje vlees of vis. Wil je meer weten over heerlijke winterse maaltijden? Kookidee.nl heeft een uitgebreide verzameling recepten. Allerhande.nl heeft ook een recept voor deze rode bietenstamppot met appel.