• Voorgerechten

Pittige pompoensoep - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Pittige pompoensoep is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Deze pittige pompoensoep is een recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Deze soep is een heerlijke combinatie van smaken en is een echte aanrader voor iedereen die van pittig houdt. Met dit recept maak je een heerlijke pittige pompoensoep die je meteen kunt serveren.

Pittige pompoensoep

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje gesneden pompoen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak dit nog een paar minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree, tomatenblokjes, kikkererwten, mais en pompoen toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep vervolgens ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste het citroensap en de verse koriander toe en roer alles goed door elkaar. Serveer de soep met wat extra koriander en een lekker stukje brood.

Pittige pompoensoep is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een heerlijke, warme soep die perfect is voor de koude winterdagen. Het is een eenvoudig recept dat je in een handomdraai klaar hebt. Serveer de soep met nachos met guacamole en tomatensalsa of warme chocomel met slagroom voor een heerlijke maaltijd.



Kooktijd

De kooktijd voor deze pittige pompoensoep is ongeveer 20 minuten.

Kooktips

  • Voeg eventueel wat extra chilipoeder toe als je de soep nog pittiger wilt maken.
  • Vervang de kikkererwten eventueel door kidneybonen of linzen.
  • Vervang de mais eventueel door maïs of wortelen.
  • Vervang de pompoen eventueel door courgette of aubergine.

Met dit recept maak je een heerlijke pittige pompoensoep die je meteen kunt serveren. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van de heerlijke smaak. Vergeet niet om de soep te serveren met wat extra koriander en een lekker stukje brood.

Pittige pompoensoep

Bronnen

Dit artikel is geschreven met informatie uit de volgende bronnen: