• Bakrecepten

Pindakaas Koekjes met Pure Chocolade - Een Heerlijk Recept

Ingrediëntcalculator

Heb je zin in een lekker zoet tussendoortje? Probeer dan deze heerlijke pindakaas koekjes met pure chocolade. Volg ons recept en maak deze koekjes in slechts 30 minuten. Deze koekjes zijn een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Laat je verrassen door de smaak van deze heerlijke koekjes!

Pindakaas koekjes met pure chocolade

Ingrediënten

  • 1 kopje pindakaas
  • 1 kopje bloem
  • 1/2 kopje suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 kopje pure chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de pindakaas, bloem, suiker, ei, bakpoeder en zout in een kom. Kneed het deeg met je handen tot een bal. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Snijd met een koekjesvormpje koekjes uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in de oven gedurende 10 minuten. Laat de koekjes afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Dip de koekjes in de gesmolten chocolade. Laat de koekjes afkoelen en geniet van je pindakaas koekjes met pure chocolade!

Pindakaas koekjes met pure chocolade zijn een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een lekker en eenvoudig te maken koekje dat perfect is voor een feestje of als tussendoortje. De combinatie van pindakaas en pure chocolade maakt het een heerlijke traktatie. Probeer het eens met bladerdeeg kerstboom op stokje of als hapje met garnalen en appel .



Kooktijd

De kooktijd voor deze pindakaas koekjes met pure chocolade is ongeveer 30 minuten.

Kooktips

  • Gebruik voor het beste resultaat een goede kwaliteit pure chocolade.
  • Je kunt de koekjes ook versieren met gesmolten chocolade of kleine stukjes chocolade.
  • Je kunt de koekjes ook versieren met kleine stukjes noten of gedroogd fruit.

Dit recept voor pindakaas koekjes met pure chocolade is bedacht door chef-kok Anna Meyer. Probeer het recept en laat je verrassen door de smaak van deze heerlijke koekjes!