• Hoofdgerechten

Pasta Ovenschotel met Gorgonzolasaus - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze heerlijke pasta ovenschotel met gorgonzolasaus is een recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat iedereen kan maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd!

Pasta ovenschotel gorgonzolasaus

Ingrediënten

  • 500 gram pasta (penne, fusilli of macaroni)
  • 500 gram gorgonzolasaus
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de gorgonzolasaus toe en roer tot het een glad mengsel is. Voeg de oregano, basilicum, peterselie, zout en peper toe en roer goed. Voeg de gekookte pasta toe en roer goed. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed. Voeg het mengsel toe aan een ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas goudbruin is. Serveer de ovenschotel meteen.

Pasta Ovenschotel met Gorgonzolasaus van Anna Meyer is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een combinatie van pasta, gorgonzolasaus en verschillende groenten. Deze ovenschotel is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis. Je kunt de ovenschotel ook combineren met andere gerechten zoals mug cake in de oven of naanbrood met gegrilde groente . Deze ovenschotel is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die iedereen zal smaken.

Kooktips

  • Voor een extra smaakvolle ovenschotel, voeg wat gerookte spek of ham toe aan het mengsel.
  • Voor een vegetarische versie, voeg wat geroosterde groenten toe aan het mengsel.
  • Voor een extra knapperige ovenschotel, voeg wat geroosterde pijnboompitten toe aan het mengsel.

Conclusie

Deze heerlijke pasta ovenschotel met gorgonzolasaus is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat iedereen kan maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd! Probeer ook eens andere recepten van Anna Meyer, zoals Pasta met Zalm en Spinazie of Risotto met Paddenstoelen.