Deze heerlijke pasta schotel met gegrilde nectarine is een smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. De combinatie van de zoete nectarine met de knapperige groenten en de romige saus maakt deze pasta schotel een echte traktatie. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Ingrediënten
- 200 gram pasta
- 1 nectarine
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel verse tijm
- 1 eetlepel verse oregano
- 1 eetlepel verse basilicum
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en peper naar smaak
Instructies
Stap 1: Kook de pasta
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.

Stap 2: Bereid de groenten
Snijd de ui, knoflook, paprika en courgette in kleine stukjes. Snijd de nectarine in plakjes.
Anna Meyer heeft een heerlijke pasta schotel met gegrilde nectarine gemaakt. Deze schotel is een perfecte combinatie van zoete en zoute smaken. De gegrilde nectarine geeft de schotel een heerlijke smaak en een mooie kleur. De pasta is gekookt in een saus van olijfolie, knoflook, peterselie en citroensap. De schotel is een heerlijke maaltijd voor een avondje thuis. Wil je meer weten over deze heerlijke pasta schotel? Klik hier om te lezen hoe lang je sukade moet stoven en klik hier voor meer informatie over kookmutsjes met ras el hanout .

Stap 3: Bak de groenten
Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui, knoflook, paprika en courgette gedurende 5 minuten. Voeg de nectarine toe en bak nog eens 5 minuten.

Stap 4: Voeg de saus toe
Voeg de balsamicoazijn, honing, mosterd, tijm, oregano, basilicum, zout en peper toe aan de groenten en roer goed. Voeg de pasta toe en roer alles goed door elkaar.

Stap 5: Serveer
Verdeel de pasta schotel over 4 borden en garneer met de geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Tips
- Vervang de nectarine door ander fruit zoals abrikozen of pruimen.
- Vervang de Parmezaanse kaas door feta of geitenkaas.
- Voeg wat extra groenten toe zoals spinazie of champignons.
Conclusie
Deze heerlijke pasta schotel met gegrilde nectarine is een smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd. Probeer ook eens andere groenten en kazen toe te voegen voor een andere smaakervaring.




Bronnen: Anna Meyer, BBC Good Food