Vegetarische maaltijden zijn een geweldige manier om gezond en lekker te eten. Paddenstoelenstoof is een heerlijke vegetarische maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van een smakelijke maaltijd.

Ingrediënten
- 500 gram gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld shiitake, oesterzwammen, kastanjechampignons)
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 1/2 kopje droge witte wijn
- 1/2 kopje kippenbouillon
- 1/4 kopje olijfolie
- 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze gedurende 5 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de paddenstoelen toe en bak gedurende 5 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, oregano, tijm, rozemarijn, basilicum, zout en peper toe en bak nog 1 minuut.
Paddenstoelenstoof is een heerlijke vegetarische maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een gerecht dat veel smaak heeft en dat je kunt combineren met andere ingrediënten. Je kunt het serveren met de beste saucijzenbroodjes van Nederland of met een dessert met ricotta en frambozen . Paddenstoelenstoof is een gezonde en lekkere maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je hele gezin zal smaken.

Voeg de witte wijn toe en kook gedurende 2 minuten, of tot de wijn is verdampt. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken. Verdeel het gerecht over 4 ovenbestendige schaaltjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak gedurende 10 minuten, of tot de kaas goudbruin is.

Tips
- Vervang de gemengde paddenstoelen door een ander type paddenstoelen, zoals portobello's of champignons.
- Vervang de kippenbouillon door groentebouillon voor een veganistische versie.
- Voeg wat gesneden groene paprika toe voor extra smaak en kleur.
Samenvatting
Paddenstoelenstoof is een heerlijke vegetarische maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van een smakelijke maaltijd. Voeg wat extra ingrediënten toe voor extra smaak en kleur. Probeer deze heerlijke vegetarische maaltijd met paddenstoelenstoof vandaag nog!







Dit artikel is geschreven door Anna Meyer.