• Voorgerechten

Romige Mosterdsoep - Anna Meyer's Recept

Ingrediëntcalculator

Probeer deze romige mosterdsoep van Anna Meyer. Het is licht pittig en heerlijk. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Mosterdsoep - romig en licht pittig

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in dunne plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 blikje tomatenpuree (400 gram)
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 1/2 kopje room
  • 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortels, bleekselderij, tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en bak 5 minuten, of tot de groenten zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.

Romige Mosterdsoep is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een heerlijke soep die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van mosterd, room, uien, knoflook en kruiden. Het is een heerlijke soep die je kunt serveren met een stukje stokbrood of een salade. Probeer het eens!

Als je op zoek bent naar andere lekkere recepten, probeer dan eens kaas tomaat pizza ah of mango smoothie met melk . Geniet ervan!



Stap afbeelding 1.1

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het 15 minuten koken. Voeg de mosterd, suiker en citroensap toe en roer goed. Voeg de room toe en roer goed. Laat nog 5 minuten koken.

Stap afbeelding 1.1

Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de Parmezaanse kaas. Serveer meteen.

Stap afbeelding 1.1

Kooktijd

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 22 minuten
  • Totale tijd: 32 minuten

Kooktips

  • Voor een extra pittige smaak, voeg wat extra mosterd toe.
  • Voor een extra romige smaak, voeg wat extra room toe.
  • Voor een extra knapperige smaak, voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe.

Conclusie

Deze romige mosterdsoep van Anna Meyer is licht pittig en heerlijk. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke maaltijd. Probeer het vandaag nog en geniet ervan!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website.