• Bakrecepten

Meringuerol met Lemon Curd en Pistache - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze heerlijke Meringuerol met Lemon Curd en Pistache van Anna Meyer is een perfecte afsluiter van een maaltijd. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke dessert. Deze Meringuerol is een combinatie van zoete meringue, zure lemon curd en knapperige pistache. Deze combinatie maakt het een heerlijk dessert.

Meringuerol met lemon curd en pistache

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram lemon curd
  • 50 gram pistache

Instructies

Stap 1: Meringue

Klop de eiwitten met een mixer totdat ze stijf zijn. Voeg dan geleidelijk de suiker toe en klop totdat het een glanzende meringue is. Verdeel de meringue over een bakplaat met bakpapier en bak in een oven op 100°C gedurende 1 uur.

Anna Meyer heeft een heerlijke Meringuerol met Lemon Curd en Pistache gemaakt. Deze zoete lekkernij is een perfecte afsluiter van een maaltijd. De combinatie van de zoete meringue, de zure lemon curd en de knapperige pistache maakt deze taart een echte traktatie. Probeer het zelf en geniet van deze heerlijke taart!

Als je op zoek bent naar een ander lekker recept, dan is de vega zoete aardappel bowl of de lekker en simpel ravioli ook een aanrader.Stap 2: Lemon Curd

Verwarm de lemon curd in een pan op laag vuur. Roer regelmatig totdat de lemon curd een gladde consistentie heeft.

Stap 3: Pistache

Hak de pistache grof en voeg toe aan de lemon curd. Roer goed door.

Stap 4: Monteren

Klop de slagroom stijf en voeg toe aan de lemon curd. Roer goed door. Verdeel de lemon curd over de meringue en verdeel de slagroom erover. Bestrooi met de pistache.

Stap 5: Afwerken

Bak de Meringuerol in de oven op 180°C gedurende 10 minuten. Laat afkoelen en serveer.

Tips

  • Gebruik verse eieren voor de meringue.
  • Gebruik verse pistache voor de beste smaak.
  • Gebruik een goede kwaliteit lemon curd.

Conclusie

Deze Meringuerol met Lemon Curd en Pistache van Anna Meyer is een heerlijk dessert. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke dessert. De combinatie van zoete meringue, zure lemon curd en knapperige pistache maakt het een heerlijk dessert. Probeer het vandaag nog!

Meer informatie over het maken van desserts vind je op desserts.nl en chefkoch.de .