Melanzane Parmigiana is een authentieke Italiaanse schotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en die iedereen zal verrassen. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd.




Ingrediënten
- 2 grote aubergines
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel suiker
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 kop geraspte mozzarella kaas
Instructies
Stap 1: Bereid de aubergines
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de aubergines in dunne plakken en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Bak de aubergines in de oven gedurende 15 minuten. Haal de plakken uit de oven en laat ze afkoelen.
Melanzane Parmigiana is een authentieke Italiaanse schotel die bestaat uit gegrilde aubergine, tomatensaus, kaas en basilicum. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Probeer het eens met zelf gevulde koeken maken of tiktok wrap krokante kip als bijgerecht. Je zult versteld staan van de smaak!

Stap 2: Bereid de saus
Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, suiker, zout en peper toe en roer goed. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

Stap 3: Verzamel de ingrediënten
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verzamel de aubergines, de saus, de Parmezaanse kaas en de mozzarella kaas. Leg de aubergines in een ovenschaal en giet de saus erover. Bestrooi de kaas over de saus.

Stap 4: Bak de schotel
Bak de schotel in de oven gedurende 25 minuten. Haal de schotel uit de oven en laat deze afkoelen. Serveer de schotel warm.

Tips
- Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een betere smaak.
- Vervang de Parmezaanse kaas door Pecorino kaas voor een andere smaak.
- Voeg wat gesneden olijven toe aan de saus voor extra smaak.
Conclusie
Melanzane Parmigiana is een authentieke Italiaanse schotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en die iedereen zal verrassen. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd.
Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food