Mallorcaanse Tumbet is een authentiek recept uit Mallorca, een eiland in de Middellandse Zee. Het is een heerlijke vegetarische maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een geweldige manier om de smaken van Mallorca te ervaren. In dit artikel leer je hoe je deze heerlijke maaltijd kunt maken.

Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 2 tomaten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de aubergines, courgettes, tomaten en uien in plakjes. Doe de plakjes in een ovenschaal en voeg de knoflook, olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en zet de schaal in de oven. Bak de Tumbet gedurende 30 minuten.

Tips
- Gebruik verse ingrediënten voor het beste resultaat.
- Voeg wat extra olijfolie toe als je de Tumbet wat sappiger wilt maken.
- Je kunt de Tumbet ook op het fornuis maken. Bak de ingrediënten in een grote pan op middelhoog vuur gedurende 10-15 minuten.
Bereidingstijd
De bereidingstijd voor deze Mallorcaanse Tumbet is ongeveer 30 minuten.
Mallorcaanse Tumbet is een authentiek recept uit Mallorca. Het is een gerecht dat bestaat uit aardappelen, courgette, aubergine, tomaat en paprika. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht. Het is een eenvoudig gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Probeer het eens met cheesecake met mascarpone en slagroom of dahl rode linzen bloemkool als bijgerecht.

Auteur
Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Conclusie
Mallorcaanse Tumbet is een heerlijke vegetarische maaltijd die gemakkelijk te maken is. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze authentieke Mallorcaanse maaltijd. Vergeet niet om verse ingrediënten te gebruiken voor het beste resultaat.





Bronnen
Meer informatie over Mallorcaanse Tumbet: Mallorcaanse Tumbet
Meer informatie over chef-kok Anna Meyer: Anna Meyer