• Bijgerechten

Lemon Curd Maken - Een Heerlijke Citroen Curd Recept

Ingrediëntcalculator

Lemon curd is een heerlijke zoete en zure saus die vaak wordt gebruikt als topping voor desserts, zoals taarten, cupcakes en koekjes. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Met dit recept van Anna Meyer kun je een heerlijke citroen curd maken.

Lemon curd maken

Ingrediënten

 • 3 eetlepels citroensap
 • 2 eetlepels citroenrasp
 • 1/2 kopje suiker
 • 3 eetlepels boter
 • 2 eieren

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
 2. Meng de citroensap, citroenrasp, suiker en boter in een kom.
 3. Voeg de eieren toe en klop alles goed door elkaar.
 4. Giet het mengsel in een ovenschaal en bak het gedurende 25 minuten.
 5. Haal de ovenschaal uit de oven en laat de curd afkoelen.
 6. Serveer de curd met een lekker dessert.

Kooktijd

De kooktijd voor deze citroen curd is 25 minuten.

Lemon Curd maken is een heerlijke manier om een zoete en zure smaak toe te voegen aan je gerechten. Met dit recept kun je een heerlijke citroen curd maken die je kunt gebruiken als topping voor desserts, als vulling voor taarten of als een dip voor koekjes. Probeer het eens met ons recept en je zult versteld staan van de smaak!

Om de Lemon Curd te maken heb je nodig: citroensap, boter, suiker, eieren en bloem. Begin met het verwarmen van de boter in een pan en voeg daarna de suiker toe. Roer het mengsel goed en voeg dan het citroensap toe. Roer het mengsel opnieuw en voeg dan de eieren toe. Roer het mengsel goed en voeg dan de bloem toe. Roer het mengsel goed en laat het vervolgens afkoelen.Als je de Lemon Curd hebt gemaakt, kun je het gebruiken als topping voor desserts, als vulling voor taarten of als dip voor koekjes. Probeer het eens met onze hartige taart opwarmen in oven of knolselderij stamppot met spekjes recepten!

Kooktips

 • Gebruik verse citroenen voor het beste resultaat.
 • Voeg wat extra suiker toe als je de curd zoeter wilt maken.
 • Voeg wat extra boter toe als je de curd romiger wilt maken.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kun je een heerlijke citroen curd maken. Volg de stappen en gebruik de ingrediënten om deze lekkere curd te maken. Vergeet niet om de kooktijd en de kooktips in acht te nemen voor het beste resultaat.

Lemon curd zelf maken

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food