Het is tijd om je dag te beginnen met een gezond en lekker ontbijt.

Ingrediënten
- 3 grote rijpe bananen
- 2 eieren
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 kopje amandelmeel
- 1/2 kopje walnoten, gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakevorm in met olijfolie.

Stap 1: Meng de bananen
Meng de bananen in een kom met een vork tot een gladde massa. Voeg de eieren, honing, olijfolie, bakpoeder, kaneel en zout toe en meng alles goed door elkaar.
Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Lactosevrij Bananenbrood met Walnoten. Het is een gezond en lekker ontbijt of snack. Het is gemakkelijk te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Probeer het eens met een lekkere gegrilde paprika met feta of hongaarse zuurkoolschotel met gehakt .

Stap 2: Voeg de meel en walnoten toe
Voeg het amandelmeel toe en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de gehakte walnoten toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 3: Bak het bananenbrood
Giet het bananenbroodbeslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in de oven gedurende 40-45 minuten. Controleer met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Laat het bananenbrood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Tips
- Je kunt het bananenbrood ook in muffinvormpjes bakken. Bak de muffins dan gedurende 25-30 minuten.
- Je kunt het bananenbrood ook met andere noten maken, zoals amandelen, hazelnoten of pecannoten.
- Je kunt het bananenbrood ook met andere smaakmakers maken, zoals kokosrasp, chocolade of rozijnen.
Conclusie
Het is tijd om je dag te beginnen met een gezond en lekker ontbijt.





Voor meer informatie over het maken van lactosevrije gerechten, bezoek Lactosevrij.nl of Anna Meyer .