• Nagerechten

Kaiserschmarrn - Een traditionele Oostenrijkse zoete lekkernij

Ingrediëntcalculator

Kaiserschmarrn is een traditionele Oostenrijkse zoete lekkernij die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke zoete traktatie die gemakkelijk te maken is. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke zoete traktatie.

Kaiserschmarrn

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 ml melk
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram amandelen

Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg de bloem, bakpoeder, zout, melk, vanille extract en boter toe en mix tot een glad beslag. Voeg de rozijnen en amandelen toe en meng goed. Vet een ovenschaal in met boter en giet het beslag erin. Bak de Kaiserschmarrn in de oven gedurende 25-30 minuten. Serveer de Kaiserschmarrn warm met poedersuiker en vers fruit.

Kaiserschmarrn is een traditionele Oostenrijkse zoete lekkernij. Het is een gebakken pannenkoek, gemaakt van een beslag van eieren, melk, bloem, suiker en zout. Het wordt geserveerd met poedersuiker, appelmoes of jam. Kaiserschmarrn is een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid!

Als je op zoek bent naar een lekkere zoete snack, dan is Kaiserschmarrn een geweldige optie. Het is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten. Probeer het eens met een home made chocolade cake of een is gegrilde kip gezond !



Tips van chef Anna Meyer

  • Gebruik verse amandelen voor een extra smaak.
  • Voeg wat kaneel toe aan het beslag voor een extra smaak.
  • Gebruik verse rozijnen voor een extra smaak.
  • Gebruik verse boter voor een extra smaak.

Conclusie

Kaiserschmarrn is een heerlijke zoete traktatie die gemakkelijk te maken is. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke zoete traktatie. Probeer deze traditionele Oostenrijkse zoete lekkernij vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak.

Dit artikel is geschreven door chef Anna Meyer. Voor meer informatie over Kaiserschmarrn, bezoek Oostenrijk.nl of Taste of Home .