• recept

Hoeveel Kcal Bevat 1 Plakje Kipfilet?

Ingrediëntcalculator

Hoeveel Kcal Bevat 1 Plakje Kipfilet

Kipfilet staat bekend als een van de gezondste vleessoorten die beschikbaar zijn. Het is mager, bevat veel eiwitten en is een uitstekende bron van essentiële vitaminen en mineralen. Maar hoeveel calorieën bevat een enkel plakje kipfilet eigenlijk?

Calorie-inhoud:

De exacte hoeveelheid calorieën in een plakje kipfilet kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de bereidingswijze, de dikte van het plakje en of het vel er nog aan zit of niet. Over het algemeen bevat een plakje kipfilet van ongeveer 20 gram ongeveer 22 calorieën als het gaat om de onbewerkte, rauwe variant.

Bereidingswijze:

De bereidingswijze van de kipfilet kan de calorie-inhoud beïnvloeden. Bijvoorbeeld:  • Gegrild of gebakken zonder olie: De calorie-inhoud blijft relatief laag omdat er geen extra vetten worden toegevoegd tijdens het koken.
  • Gebakken met olie of boter: Dit kan de calorie-inhoud aanzienlijk verhogen, afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte olie of boter.
  • Paneren en frituren: Dit voegt extra calorieën toe vanwege de paneermeel en de olie waarin de kipfilet wordt gefrituurd.

Vetgehalte:

Hoewel kipfilet als mager vlees wordt beschouwd, bevat het nog steeds een kleine hoeveelheid vet. Het vetgehalte kan variëren, maar ligt meestal rond de 0,7 gram per plakje. Dit voegt ongeveer 6 calorieën toe aan het totaal.

Eiwitgehalte:

Een van de belangrijkste voordelen van kipfilet is het hoge eiwitgehalte. Een plakje kipfilet bevat ongeveer 4,5 gram eiwit, wat bijdraagt aan ongeveer 18 van de totale calorieën.

Conclusie:

Het is duidelijk dat kipfilet een voedzame keuze is met een relatief laag caloriegehalte, vooral wanneer het op een gezonde manier wordt bereid. Echter, het is altijd een goed idee om op de hoogte te zijn van de bereidingswijze en eventuele toevoegingen om een nauwkeurige inschatting van de calorie-inhoud te maken.