• Ontbijt

Hangop met Fruit - Een Heerlijke Verfrissende Dessert

Ingrediëntcalculator

Hangop met fruit is een heerlijke verfrissende dessert dat gemakkelijk te maken is. Volg deze stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer om de perfecte hangop te maken. Hangop is een traditioneel Nederlands dessert dat bestaat uit yoghurt, melk en suiker. Het wordt geserveerd met vers fruit, zoals aardbeien, bessen, kersen, appels en peren. Hangop is een lekker en gezond dessert dat heerlijk smaakt en een goede bron van calcium is.

Ingrediënten

 • 500 ml volle yoghurt
 • 500 ml volle melk
 • 100 gram suiker
 • Vers fruit naar keuze (aardbeien, bessen, kersen, appels, peren, etc.)

Instructies

 1. Meng de yoghurt en melk in een grote kom.
 2. Voeg de suiker toe en roer goed totdat de suiker is opgelost.
 3. Giet het mengsel in een kom en laat het minstens 4 uur staan in de koelkast.
 4. Haal de kom uit de koelkast en voeg het vers fruit toe.
 5. Roer het mengsel goed en serveer.

Kooktijd

De kooktijd voor deze hangop is 4 uur.

Hangop met Fruit is een heerlijke verfrissende dessert. Het is een eenvoudig en gezond dessert dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte afsluiter van een maaltijd of een lekker tussendoortje. Je kunt het maken met vers fruit, yoghurt en honing. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen zoals noten, granola of kokos. Hangop met Fruit is een heerlijke manier om je dag af te sluiten.

Als je op zoek bent naar een ander lekker recept, dan kun je ook eens kippakketjes uit de oven proberen of pasta zalm courgette tomaat maken . Beide gerechten zijn eenvoudig te maken en zijn een heerlijke maaltijd.

Kooktips

 • Gebruik vers fruit voor de beste smaak.
 • Voeg wat honing toe voor extra zoetheid.
 • Voeg wat noten toe voor extra crunch.

Hangop met fruit is een heerlijk verfrissend dessert dat gemakkelijk te maken is. Volg deze stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer om de perfecte hangop te maken. Hangop is een lekker en gezond dessert dat heerlijk smaakt en een goede bron van calcium is. Probeer het vandaag nog en geniet van deze heerlijke verfrissende dessert!

Bronnen