• Bakrecepten

Glutenvrije Speculaas Recept - Klaar in 30 Minuten

Ingrediëntcalculator

Het is tijd om de oven aan te zetten en een heerlijk glutenvrij speculaas recept te maken. Deze traktatie is klaar in 30 minuten en is een echte aanrader voor iedereen. Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, deelt haar recept met ons.

Glutenvrije speculaas recept

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrij meel
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng in een kom het meel, suiker, boter, ei, speculaaskruiden, bakpoeder en zout. Kneed het deeg goed door elkaar. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek met een speculaasvormpje de speculaas uit. Leg de speculaas op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de speculaas in de oven gedurende 15-20 minuten. Laat de speculaas afkoelen en geniet ervan!

Heb je zin in een lekker glutenvrij speculaas recept? Klaar in 30 minuten? Dan is dit het perfecte recept voor jou! Met dit recept kun je genieten van een heerlijke glutenvrije speculaas. Je kunt het ook combineren met wat zijn tater tots of een wafels recept zonder melk voor een extra lekkere smaak.



Bewaren via Pinterest glutenvrije speculaasjes recept

Kooktips

  • Gebruik een kom met een goede antiaanbaklaag, zo voorkom je dat het deeg aan de kom blijft plakken.
  • Gebruik een speculaasvormpje om de speculaas mooi uit te steken.
  • Gebruik bakpapier om de speculaas op de bakplaat te leggen.
  • Controleer na 15 minuten of de speculaas gaar is.

Conclusie

Met dit glutenvrije speculaas recept van Anna Meyer maak je in een handomdraai een heerlijke traktatie. Klaar in 30 minuten en een echte aanrader voor iedereen. Vergeet niet om de kooktips te volgen voor het beste resultaat. Wil je meer weten over glutenvrije recepten? Lees dan hier meer over glutenvrije recepten. Of bekijk hier de glutenvrije producten van Glutenvrijemarkt.