Kruidnoten zijn een heerlijke traktatie die je tijdens de feestdagen kunt eten. Maar als je glutenvrij eet, kan het moeilijk zijn om een recept te vinden dat je kunt maken. Gelukkig heeft chef-kok Anna Meyer een heerlijk recept voor glutenvrije kruidnoten bedacht. Volg de stappen en geniet van deze lekkere traktatie!

Ingrediënten
- 200 gram glutenvrije bloem
- 50 gram suiker
- 50 gram boter
- 1 ei
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel melk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, suiker, boter, ei, kaneel, speculaaskruiden en bakpoeder in een kom. Voeg de melk toe en kneed het deeg tot een soepel geheel. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. Steek met een kleine koekvormpje kleine rondjes uit het deeg. Leg de kruidnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.
Glutenvrije Kruidnoten - Een recept van Anna Meyer is een heerlijk recept voor een glutenvrije versie van de traditionele kruidnoten. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Je hebt alleen maar wat noten, suiker, boter, kaneel en een snufje zout nodig. De kruidnoten zijn heerlijk als tussendoortje of als toetje. Probeer ze ook eens met een tomaat of een salade met courgette en tomaat .






Tips
- Voeg wat extra speculaaskruiden toe als je van een sterke smaak houdt.
- Je kunt de kruidnoten ook in kleine vormpjes steken als je geen koekvormpje hebt.
- Je kunt de kruidnoten ook in de koelkast bewaren als je ze niet meteen op wilt eten.
Conclusie
Met dit recept van Anna Meyer kun je gemakkelijk glutenvrije kruidnoten maken. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke traktatie! Wil je meer weten over glutenvrij eten? Lees dan dit artikel of deze pagina .