• Tussendoortjes

Gezonde Rocky Road - Een Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een lekker en gezond dessert, dan is deze gezonde Rocky Road van Anna Meyer precies wat je zoekt. Het is een heerlijk dessert dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Met deze gezonde Rocky Road kun je je vrienden en familie verrassen met een heerlijk en gezond dessert.

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram noten naar keuze
  • 50 gram gedroogd fruit naar keuze
  • 50 gram kokosrasp
  • 50 gram geroosterde zaden naar keuze

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg de noten, het gedroogde fruit, de kokosrasp en de zaden toe aan de gesmolten chocolade. Roer alles goed door elkaar.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor gezonde Rocky Road bedacht. Deze Rocky Road is een lekkere traktatie die je met een gerust hart kunt eten. Het is een combinatie van chocolade, noten, gedroogd fruit en kokos.

Om de Rocky Road te maken, moet je eerst de aardappels uit de oven voorkoken. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de aardappels in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat. Bak de aardappels in de oven gedurende 20 minuten.Vervolgens kun je de pompoen roosteren. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de pompoen in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat. Bak de pompoen in de oven gedurende 20 minuten.

Als laatste kun je de Rocky Road maken. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de noten, gedroogd fruit en kokos toe aan de gesmolten chocolade. Roer alles goed door elkaar. Voeg de aardappels en pompoen toe en roer alles goed door elkaar.

Giet de Rocky Road in een bakvorm en laat het afkoelen. Snijd de Rocky Road in stukken en geniet ervan!

Probeer ook eens deze gezonde Rocky Road - Een Recept van Anna Meyer en pompoen uit de oven .

Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet de chocolademassa erin. Bak de Rocky Road in de oven gedurende 15 minuten. Laat de Rocky Road afkoelen en snijd deze in stukken.

Tips

  • Je kunt de Rocky Road ook in de koelkast laten afkoelen.
  • Je kunt de Rocky Road ook met andere ingrediënten maken, zoals marshmallows, gedroogde cranberry's of geroosterde amandelen.
  • Je kunt de Rocky Road ook in kleine vormpjes gieten, zoals muffinvormpjes.

Conclusie

Met deze gezonde Rocky Road van Anna Meyer kun je je vrienden en familie verrassen met een heerlijk en gezond dessert. Het is een eenvoudig recept dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Je kunt de Rocky Road ook met andere ingrediënten maken, zoals marshmallows, gedroogde cranberry's of geroosterde amandelen. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke gezonde Rocky Road!

Bewaren via Pinterest Gezonde rocky road

Bronnen: Anna Meyer, BBC Good Food