• Hoofdgerechten

Gevulde Kipfilet met Romige Champignons - Een Heerlijk Recept

Ingrediëntcalculator

Gevulde kipfilet met romige champignons is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijk gerecht. Dit recept is perfect voor een avondmaaltijd of als lunch. Het is een gezond en voedzaam gerecht dat je helemaal naar je zin maakt.

Gevulde kipfilet met romige champignons

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 200 gram champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1/2 kop room
  • 1/2 kop geraspte kaas

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de kipfilets met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Bak de kipfilets in de oven gedurende 20 minuten.

Gevulde Kipfilet met Romige Champignons is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. De kipfilet wordt gevuld met champignons, ui, knoflook en kaas. Het resultaat is een heerlijke maaltijd die je met een salade of aardappelen kunt serveren. Probeer het eens en je zult versteld staan van het resultaat!

Wil je meer weten over andere heerlijke recepten? Kijk dan eens naar wat is een scone of gebakken peer met ijs . Geniet van deze heerlijke gerechten!



Verwarm de boter in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Voeg de champignons toe en bak ze gedurende 5 minuten. Voeg de tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de room toe en laat het mengsel 5 minuten koken.

Verdeel het champignonmengsel over de kipfilets en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de kipfilets nog eens 10 minuten in de oven. Serveer de gevulde kipfilets met romige champignons met een salade of aardappelpuree.

Kooktijd

Kooktijd: 45 minuten

Tips

  • Gebruik verse kruiden voor een betere smaak.
  • Vervang de room door kookroom voor een lichtere versie.
  • Voeg wat extra kaas toe voor een knapperige korst.

Gevulde kipfilet met romige champignons is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijk gerecht. Probeer het recept en geniet van een heerlijke maaltijd!

Bronnen: The Spruce Eats , All Recipes