• Nagerechten

Recept voor Frozen Yoghurt met Aardbeien

Ingrediëntcalculator

Probeer dit heerlijke. Volg de stappen en geniet van deze verfrissende snack.

De zomer is in aantocht en dat betekent dat het tijd is voor een verfrissende snack. Probeer dit heerlijke. Volg de stappen en geniet van deze verfrissende snack.

Frozen yoghurt met aardbeien

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze

Begin met het wassen van de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes. Doe de yoghurt, honing en vanille-extract in een kom en meng alles goed. Voeg de aardbeien toe en meng alles nogmaals goed.

Stap 1: Vries de yoghurt

Giet de yoghurt in een diepvriesvriendelijke schaal en zet deze in de vriezer. Laat de yoghurt minstens 4 uur in de vriezer staan. Roer de yoghurt elk uur een keer door om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.

Frozen yoghurt met aardbeien is een heerlijke en gezonde snack. Het is eenvoudig te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Je kunt de yoghurt zelf maken of kopen. Als je de yoghurt zelf maakt, heb je ook wat vers fruit nodig. De aardbeien geven de yoghurt een heerlijke smaak en een mooie kleur.Om deze lekkere snack te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig: 500 gram yoghurt, 250 gram aardbeien, 2 eetlepels honing en wat kaneel. Was de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes. Voeg de yoghurt, honing en kaneel toe en meng alles goed. Doe het mengsel in een diepvriesvriendelijke bak en zet het in de vriezer. Laat het minstens 4 uur bevriezen.

Serveer de frozen yoghurt met aardbeien als een lekkere snack of als een verfrissend dessert. Probeer ook eens andere vers fruitsoorten, zoals stroganoff gehakt kruiden zelf maken of blik bruine bonen ah . Geniet ervan!

Stap 2: Serveer de yoghurt

Haal de yoghurt uit de vriezer en serveer deze direct. Garneer de yoghurt met wat extra aardbeien en honing. Geniet van je verfrissende snack!

Tips

  • Gebruik Griekse yoghurt voor een romige smaak.
  • Voeg wat extra honing toe voor een zoete smaak.
  • Gebruik verse aardbeien voor de beste smaak.

Dit is bedacht door chef-kok Anna Meyer. Probeer het recept en geniet van deze verfrissende snack.

frozen-yoghurt

Bronnen: The Spruce Eats , All Recipes