• Hapjes en snacks

Feta Fourno - Een heerlijke Griekse ovenschotel

Ingrediëntcalculator

Feta Fourno is een heerlijke Griekse ovenschotel met feta, tomaat, olijven en kruiden. Deze ovenschotel is eenvoudig te maken en is klaar in slechts 30 minuten. Volg de stap-voor-stap instructies en maak deze smakelijke ovenschotel.

Feta fourno (feta uit de oven)

Ingrediënten

  • 200 gram feta
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 kopje olijven

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de feta in blokjes.
  3. Snijd de tomaten, ui en knoflook in kleine stukjes.
  4. Meng de feta, tomaten, ui, knoflook, olijfolie, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper in een kom.
  5. Giet het mengsel in een ovenschaal.
  6. Strooi de olijven erover.
  7. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 25-30 minuten.
  8. Serveer de ovenschotel warm.

Tips

  • Vervang de feta door geitenkaas als je een vegetarische ovenschotel wilt maken.
  • Voeg wat extra kruiden toe als je van pittig eten houdt.
  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een betere smaak.

Feta Fourno is een heerlijke Griekse ovenschotel die eenvoudig te maken is. Volg de stap-voor-stap instructies en maak deze smakelijke ovenschotel in slechts 30 minuten. Probeer deze ovenschotel vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak!

Feta Fourno is een heerlijke Griekse ovenschotel die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van feta kaas, tomaat, olijven en kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. Probeer ook eens de garnalen cocktail met mango of de courgette schotel met kip als je iets anders wilt proberen.



Bewaren via Pinterest Feta fourno

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.