• Hoofdgerechten

Erwtensoep maken volgens Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Erwtensoep is een traditionele Nederlandse soep die al eeuwenlang wordt gegeten. Deze heerlijke wintermaaltijd is een favoriet bij veel mensen. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer om de perfecte Erwtensoep te maken.

Erwtensoep

Ingrediënten

  • 500 gram erwten
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 2 stengels selderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels kruidnagelpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 liter water
  • 200 gram rookworst

Instructies

1. Laat de erwten een nacht weken in koud water. Spoel de erwten goed af en laat ze uitlekken.

2. Snijd de uien, wortels en selderij in kleine stukjes.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor erwtensoep. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Je hebt nodig: 500 gram erwten, 2 uien, 2 wortels, 2 aardappelen, 2 laurierblaadjes, 2 bouillonblokjes, 1 theelepel kruidnagel, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel peper, 1 theelepel zout en 2 liter water.Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de uien, wortels en aardappelen in kleine stukjes. Doe de erwten, uien, wortels, aardappelen, laurierblaadjes, bouillonblokjes, kruidnagel, nootmuskaat, peper en zout in een grote pan. Voeg 2 liter water toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.

Serveer de erwtensoep met zelf brioche broodjes of een grieks dessert met filodeeg . Geniet van de heerlijke erwtensoep volgens Anna Meyer!

3. Breng 2 liter water aan de kook en voeg de erwten, uien, wortels, selderij, laurierblaadjes, kruidnagelpoeder en zout toe.

4. Laat de soep ongeveer 2 uur zachtjes koken.

5. Voeg de rookworst toe en laat de soep nog eens 30 minuten koken.

6. Serveer de soep met roggebrood en boter.

Tips van Anna Meyer

Gebruik voor deze soep het liefst verse erwten. Als je geen verse erwten kunt vinden, kun je ook gedroogde erwten gebruiken. Laat deze dan wel een nacht weken in koud water.

erwtensoep

Voeg pas aan het einde van het kookproces de rookworst toe. Als je de rookworst te lang kookt, wordt deze taai.

Conclusie

Erwtensoep is een heerlijke wintermaaltijd die al eeuwenlang wordt gegeten. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer om de perfecte Erwtensoep te maken. Vergeet niet om de rookworst pas aan het einde toe te voegen. Serveer de soep met roggebrood en boter en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.