• Other

Maak je eigen BBQ-kruidenmix met droge kruiden

Ingrediëntcalculator

met behulp van deze eenvoudige stappen. Volg deze stappen om een heerlijke kruidenmix te maken met behulp van de tips van chef Anna Meyer.

Als je van BBQ houdt, dan weet je dat een goede kruidenmix een essentieel onderdeel is van een heerlijke maaltijd. Met de juiste kruidenmix kun je je BBQ-maaltijd naar een hoger niveau tillen. Gelukkig kun je je eigen kruidenmix maken met behulp van droge kruiden. Met de tips van chef Anna Meyer kun je een heerlijke kruidenmix maken die je BBQ-maaltijd naar een hoger niveau tilt.

Dry rub BBQ kruidenmix

Stap 1: Kies je kruiden

De eerste stap bij het maken van je eigen kruidenmix is het kiezen van de juiste kruiden. Er zijn veel verschillende kruiden die je kunt gebruiken, dus je moet eerst beslissen welke kruiden je wilt gebruiken. Als je een kruidenmix wilt maken die specifiek is voor BBQ, dan kun je kruiden zoals paprika, knoflook, ui, komijn, koriander, oregano, tijm en zeezout gebruiken. Als je een meer pittige kruidenmix wilt maken, dan kun je ook chilipepers of cayennepeper toevoegen.

Stap 2: Meng je kruiden

Nadat je je kruiden hebt gekozen, is het tijd om ze te mengen. Je kunt de kruiden mengen in een kom of een kom met een deksel. Als je een kom met een deksel gebruikt, kun je de kruidenmix gemakkelijk bewaren. Voeg de kruiden toe aan de kom en meng ze goed. Als je een kruidenmix wilt maken met een specifieke smaak, kun je de hoeveelheid van elke kruid aanpassen. Als je bijvoorbeeld een pittige kruidenmix wilt maken, voeg dan meer chilipepers of cayennepeper toe.

Maak je eigen BBQ-kruidenmix met droge kruiden en geniet van een heerlijke smaak! Met deze kruidenmix kun je je eigen BBQ-saus maken, of je kunt het gebruiken om je broodje warm vlees met champignons of fruits de mer recept te verrijken. De kruidenmix bestaat uit kruiden zoals paprika, knoflook, oregano, tijm, komijn, koriander, zout en peper. Voeg de kruiden toe aan je gerecht en geniet van de heerlijke smaak!Stap 3: Voeg olie toe

Voeg na het mengen van de kruiden wat olie toe aan de kruidenmix. Dit helpt de kruidenmix te binden en geeft de kruidenmix een smeuïge textuur. Je kunt olijfolie, zonnebloemolie of kokosolie gebruiken. Voeg een kleine hoeveelheid olie toe en meng de kruidenmix goed. Als je de kruidenmix te nat vindt, voeg dan meer kruiden toe. Als je de kruidenmix te droog vindt, voeg dan meer olie toe.

Stap 4: Voeg suiker toe

Voeg na het mengen van de kruiden en olie wat suiker toe aan de kruidenmix. Dit helpt de kruidenmix een zoete smaak te geven. Je kunt basterdsuiker, bruine suiker of kokossuiker gebruiken. Voeg een kleine hoeveelheid suiker toe en meng de kruidenmix goed. Als je de kruidenmix te zoet vindt, voeg dan meer kruiden toe. Als je de kruidenmix te bitter vindt, voeg dan meer suiker toe.

Stap 5: Voeg zout toe

Voeg na het mengen van de kruiden, olie en suiker wat zout toe aan de kruidenmix. Dit helpt de kruidenmix een zoute smaak te geven. Je kunt zeezout, Himalayazout of kosjer zout gebruiken. Voeg een kleine hoeveelheid zout toe en meng de kruidenmix goed. Als je de kruidenmix te zout vindt, voeg dan meer kruiden toe. Als je de kruidenmix te zoet vindt, voeg dan meer zout toe.

Stap 6: Voeg specerijen toe

Voeg na het mengen van de kruiden, olie, suiker en zout wat specerijen toe aan de kruidenmix. Dit helpt de kruidenmix een pittige smaak te geven. Je kunt specerijen zoals kurkuma, kaneel, nootmuskaat, gember of kardemom gebruiken. Voeg een kleine hoeveelheid specerijen toe en meng de kruidenmix goed. Als je de kruidenmix te pittig vindt, voeg dan meer kruiden toe. Als je de kruidenmix te mild vindt, voeg dan meer specerijen toe.

Stap 7: Bewaar de kruidenmix

Nadat je de kruidenmix hebt gemaakt, is het tijd om de kruidenmix te bewaren. Je kunt de kruidenmix bewaren in een luchtdichte container. Als je de kruidenmix langere tijd wilt bewaren, kun je de kruidenmix invriezen. Als je de kruidenmix invriest, kun je de kruidenmix tot 6 maanden bewaren.

Conclusie

Met deze stappen kun je een heerlijke kruidenmix maken met behulp van droge kruiden. Volg deze stappen om een heerlijke kruidenmix te maken met behulp van de tips van chef Anna Meyer. Vergeet niet om de kruidenmix te bewaren in een luchtdichte container of te invriezen als je de kruidenmix langere tijd wilt bewaren.

Bronnen: The Spruce Eats , All Recipes , BBC Good Food