Als je op zoek bent naar een lekker en eenvoudig recept, dan is courgette spies met marinade een geweldige optie. Deze heerlijke spiesen zijn gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer en zijn klaar in slechts 20 minuten. De marinade maakt de spiesen extra smakelijk en het is een geweldige manier om courgette te eten.

Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de courgettes in dunne plakjes.
- Meng de olijfolie, citroensap, knoflook, oregano, basilicum, tijm, zout en peper in een kom.
- Dompel de courgette plakjes in de marinade en laat ze 10 minuten marineren.
- Leg de courgette plakjes op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10 minuten.
- Haal de spiesen uit de oven en serveer ze direct.
Kooktijd
De totale kooktijd voor deze courgette spiesen met marinade is 20 minuten.
Courgette spies met marinade is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een gezonde en smakelijke manier om courgette te eten. De marinade bestaat uit olijfolie, knoflook, citroensap, oregano, zout en peper. De courgette spiesen worden gebakken in de oven totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Serveer de spiesen met een salade of als bijgerecht bij een maaltijd. Probeer ook eens andere recepten met ras el hanout of recept philly cheese steak .

Kooktips
- Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een extra smaak.
- Voeg wat geraspte kaas toe aan de spiesen voor een extra smaak.
- Gebruik vers geperst citroensap voor een extra frisse smaak.
Conclusie
Courgette spiesen met marinade zijn een heerlijk en eenvoudig recept dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. De marinade maakt de spiesen extra smakelijk en het is een geweldige manier om courgette te eten. Probeer deze heerlijke spiesen van Anna Meyer vandaag nog!





Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.