• Hoofdgerechten

Coq au Vin recept - Klaar in 2 uur

Ingrediëntcalculator

Coq au Vin is een klassiek Frans gerecht dat al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Met dit recept van Anna Meyer kun je het gerecht in slechts 2 uur klaarmaken.

Coq au vin

Ingrediënten

  • 1 kip, in stukken gesneden
  • 2 uien, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 stengels selderij, in plakjes gesneden
  • 1 kopje rode wijn
  • 1 kopje kippenbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Verwarm de oven voor op 350°F (175°C).

Verhit de boter en olijfolie in een grote ovenbestendige pan. Voeg de kip toe en bak totdat het goudbruin is. Voeg de uien, knoflook, wortels en selderij toe en bak nog een paar minuten.



Voeg de rode wijn, kippenbouillon, tomatenpuree, bloem, tijm en peterselie toe. Breng aan de kook en laat het gerecht ongeveer 30 minuten zachtjes koken.

Coq au Vin is een klassieke Franse gerecht dat al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke maaltijd die in slechts twee uur klaar is. Het recept bestaat uit kip, wijn, champignons, uien, knoflook, spek, tijm en laurier. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een speciale gelegenheid.

Als je Coq au Vin wilt maken, heb je een paar ingrediënten nodig. Je hebt kip, wijn, champignons, uien, knoflook, spek, tijm en laurier nodig. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen, zoals wortelen, prei of aardappelen. Als je de ingrediënten hebt, kun je beginnen met het maken van het gerecht.

Het maken van Coq au Vin is eenvoudig. Je begint met het braden van de kip in een pan met olie. Voeg vervolgens de uien, knoflook, spek, tijm en laurier toe en laat het geheel een paar minuten bakken. Voeg dan de wijn toe en laat het geheel nog een paar minuten bakken. Voeg dan de champignons toe en laat het geheel nog een paar minuten bakken.

Als je Coq au Vin klaar is, kun je het serveren met een aantal heerlijke bijgerechten. Probeer bijvoorbeeld hoe rol je croissants of gevulde pastaschelpen met kip . Geniet van je maaltijd!

Plaats de pan in de oven en bak het gerecht gedurende 1 uur. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveer het gerecht met rijst of aardappelpuree.

Tips

  • Gebruik een goede kwaliteit rode wijn voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kruiden toe als je van pittig eten houdt.
  • Gebruik kippenbouillon in plaats van water voor extra smaak.

Conclusie

Coq au Vin is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Met dit recept van Anna Meyer kun je het gerecht in slechts 2 uur klaarmaken. Gebruik goede kwaliteit ingrediënten en voeg wat extra kruiden toe als je van pittig eten houdt. Geniet van je maaltijd!

Bewaren via Pinterest

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer , een Nederlandse chef-kok.