• Nagerechten

Chocolade Eton Mess - Een heerlijk dessert met chocolade

Ingrediëntcalculator

Chocolade Eton Mess is een heerlijk dessert dat bestaat uit chocolade, slagroom en meringue. Het is een eenvoudig dessert dat je in een mum van tijd kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en je hebt binnen een uur een heerlijk dessert op tafel staan.

Chocolade eton mess

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 4 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels koffiepoeder
  • 2 eetlepels vanille extract

Instructies

Begin met het smelten van de chocolade. Verwarm de chocolade in een kom boven een pan met kokend water. Roer de chocolade regelmatig totdat deze volledig gesmolten is. Laat de gesmolten chocolade afkoelen.

Chocolade Eton Mess is een heerlijk dessert met chocolade. Het is een verrukkelijke combinatie van geroosterde meringue, chocolade en slagroom. Het is een eenvoudig dessert dat je in een mum van tijd kunt maken. Probeer het eens en je zult versteld staan van de smaak!

Als je op zoek bent naar een ander lekker recept, probeer dan eens de snelle stroganoff met kip of wat zijn tater tots . Beide zijn heerlijk en makkelijk te maken.Klop de slagroom met een mixer totdat het stijf is. Voeg de suiker toe en klop nog een paar minuten totdat de suiker is opgelost. Voeg het vanille extract toe en klop nog een paar minuten.

Klop de eiwitten met een mixer totdat ze stijf zijn. Voeg de koffiepoeder toe en klop nog een paar minuten. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop nog een paar minuten totdat alles goed gemengd is.

Voeg de slagroom toe aan de chocolademengsel en meng alles goed. Voeg de meringue toe en meng alles goed. Verdeel het mengsel over 4 glazen en laat het afkoelen in de koelkast voor minstens een uur.

chocolade etonmess www.leukerecepten.nl

Tips

  • Gebruik de beste kwaliteit chocolade die je kunt vinden voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra suiker toe aan de slagroom als je het zoeter wilt hebben.
  • Voeg wat extra koffiepoeder toe aan de meringue als je het donkerder wilt hebben.

Conclusie

Chocolade Eton Mess is een heerlijk dessert dat je in een mum van tijd kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en je hebt binnen een uur een heerlijk dessert op tafel staan. Probeer het vandaag nog en geniet van deze heerlijke chocolade Eton Mess!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.