• Hapjes en snacks

Carpaccio in glaasje met truffeldressing - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Carpaccio is een heerlijk gerecht dat je in slechts 15 minuten klaar hebt. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je met een paar ingrediënten kunt maken. In dit recept van Anna Meyer maak je carpaccio in glaasje met truffeldressing. Een heerlijk gerecht dat je meteen kunt serveren.

Carpaccio in glaasje met truffeldressing

Ingrediënten

  • 200 gram rundercarpaccio
  • 2 eetlepels truffelolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de carpaccio op een bakplaat en bestrijk met de truffelolie. Bak de carpaccio in de oven gedurende 10 minuten. Haal de carpaccio uit de oven en laat afkoelen.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Carpaccio in een glaasje met truffeldressing. De carpaccio wordt geserveerd met een frisse salade en een heerlijke truffeldressing. Het is een perfecte borrelhapje of voorgerecht. Probeer ook eens onze borrelhapje asperges met ham of ei wrap met kip .



Verwarm de olijfolie in een kleine pan en voeg de balsamicoazijn toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de pijnboompitten toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Verdeel de carpaccio over 4 glazen. Giet de truffeldressing over de carpaccio en bestrooi met de Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper. Serveer direct.

Kooktijd

Kooktijd: 15 minuten

Tips

  • Gebruik verse carpaccio voor het beste resultaat.
  • Vervang de truffelolie door olijfolie als je geen truffelolie hebt.
  • Voeg wat extra pijnboompitten toe als je van een knapperigere smaak houdt.

Conclusie

Carpaccio in glaasje met truffeldressing is een heerlijk gerecht dat je in slechts 15 minuten klaar hebt. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je met een paar ingrediënten kunt maken. Probeer dit recept van Anna Meyer en geniet van een heerlijk gerecht.

Bronnen: Anna Meyer, BBC Good Food