Bloemkoolstamppot met spekjes is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een klassieker in de Nederlandse keuken en een favoriet bij veel mensen. In dit recept van Anna Meyer leer je hoe je deze heerlijke bloemkoolstamppot met spekjes kunt maken.

Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 200 gram spekjes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 500 ml melk
- 2 eetlepels peterselie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi met wat olijfolie, zout en peper en rooster de bloemkool in de oven gedurende 20 minuten.
Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor bloemkoolstamppot met spekjes. Deze stamppot is een heerlijke combinatie van bloemkool, spekjes en aardappelen. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Probeer het ook eens met tomaten paprika soep pittig of aardappelpannenkoeken kant en klaar .

Verwarm intussen de olijfolie en boter in een grote pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze gedurende 5 minuten. Voeg de spekjes toe en bak deze gedurende 5 minuten mee. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de melk toe en roer goed. Voeg de geroosterde bloemkool toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper. Laat de stamppot 10 minuten zachtjes koken.

Serveer de bloemkoolstamppot met spekjes met wat peterselie erover. Eet smakelijk!

Tips
- Je kunt de bloemkoolstamppot ook met andere groenten maken, zoals wortelen, prei of courgette.
- Je kunt de bloemkoolstamppot ook met kaas of roomkaas maken.
- Je kunt de bloemkoolstamppot ook met andere soorten vlees maken, zoals kip of gehakt.
Conclusie
Bloemkoolstamppot met spekjes is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een klassieker in de Nederlandse keuken en een favoriet bij veel mensen. Probeer deze heerlijke bloemkoolstamppot met spekjes van Anna Meyer en eet smakelijk!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website.