De Nederlandse chef Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor aubergine rolletjes met ricotta. Deze maaltijd is eenvoudig te bereiden en heerlijk om te eten. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd!

Ingrediënten
- 2 aubergines
- 200 gram ricotta
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels gehakte basilicum
- 1 eetlepel gehakte knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de aubergines in dunne plakken en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de plakken met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak de plakken in de oven gedurende 15 minuten.
Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Aubergine Rolletjes met Ricotta. Deze vegetarische maaltijd is eenvoudig te bereiden en heerlijk om te eten. De aubergines worden gevuld met ricotta, gekruid met knoflook, oregano en basilicum. Serveer de rolletjes met een frisse salade of met pasta pesto met sperziebonen of couscous salade met gerookte kip .

Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas, peterselie, basilicum, knoflook, citroensap, zout en peper. Roer alles goed door elkaar.

Verdeel het ricotta-mengsel over de gebakken aubergineplakken. Rol de plakken op en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk de rolletjes met olijfolie en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de rolletjes in de oven gedurende 15 minuten.

Kooktips
- Gebruik verse kruiden voor een betere smaak.
- Vervang de ricotta door geitenkaas voor een andere smaak.
- Voeg wat geroosterde pijnboompitten toe voor een knapperige bite.
Kooktijd
De totale kooktijd is ongeveer 30 minuten.
Conclusie
Aubergine rolletjes met ricotta is een heerlijk recept van de Nederlandse chef Anna Meyer. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd!
Voor meer informatie over het koken met aubergines, bezoek Allerhande of Kookjij .