• Hoofdgerechten

Aardappelschotel met Gehakt - Een Heerlijke Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De aardappelschotel met gehakt is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een drukke weekavond. Met deze stap-voor-stap instructies van Anna Meyer kun je een heerlijke aardappelschotel met gehakt maken.

Aardappelschotel met gehakt

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 kilo aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels melk
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Doe de aardappels in een ovenschaal en voeg de boter, bloem, melk en kaas toe. Roer goed door en voeg het gehaktmengsel toe. Roer alles goed door elkaar en zet de schaal in de oven. Bak de aardappelschotel met gehakt in ongeveer 45 minuten gaar.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor aardappelschotel met gehakt. Deze smakelijke maaltijd is eenvoudig te bereiden en is een geweldige manier om de hele familie te verwennen. De ingrediënten zijn eenvoudig te vinden en de bereiding is eenvoudig. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd!



Als je op zoek bent naar een ander lekker recept, probeer dan pompoensoep met kokosmelk invriezen of wat is lekker op beschuit . Beide zijn heerlijke recepten die je met je familie kunt delen.

Tips

  • Voor een extra smaakvolle aardappelschotel met gehakt kun je wat extra kruiden toevoegen, zoals tijm, rozemarijn of peterselie.
  • Je kunt de aardappelschotel met gehakt ook maken met andere groenten, zoals paprika, courgette of aubergine.
  • Voor een extra knapperige bovenkant kun je wat extra geraspte kaas toevoegen.

Kooktijd

De aardappelschotel met gehakt is klaar in ongeveer 45 minuten.

Conclusie

De aardappelschotel met gehakt is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd. Voeg wat extra kruiden toe voor een extra smaakvolle aardappelschotel met gehakt. Probeer ook andere groenten toe te voegen voor een extra knapperige bovenkant.

Bronnen: Anna Meyer, AH, Jamie Oliver