• Bijgerechten

Aardappelpuree maken - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Aardappelpuree is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Met het recept van Anna Meyer kun je de perfecte aardappelpuree maken. Leer hoe je de aardappelen kookt, pureert en kruidt voor een heerlijke maaltijd.

Aardappelpuree maken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels melk
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Het maken van aardappelpuree is eenvoudig. Volg deze stappen om de perfecte aardappelpuree te maken.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor aardappelpuree. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Je hebt alleen aardappelen, boter, melk en zout nodig. Volg de stappen en je hebt binnen een paar minuten een heerlijke aardappelpuree. Probeer ook eens chocolade ganache met melk of mexican hot & spicy pizza .

Stap 1: Kook de aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een pan met kokend water gedurende 15-20 minuten. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er een vork in te steken. Als de vork gemakkelijk in de aardappelen glijdt, zijn ze gaar.

Stap 2: Pureer de aardappelen

Giet het kookwater af en voeg de boter toe. Pureer de aardappelen met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de melk toe en pureer nogmaals. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: Serveer de aardappelpuree

Verwarm de aardappelpuree als je hem direct wilt serveren. Serveer de aardappelpuree met je favoriete gerecht. Geniet van je heerlijke maaltijd!

aardappelpuree

Tips

  • Gebruik kruiden zoals knoflook, peterselie of tijm om de aardappelpuree extra smaak te geven.
  • Voeg wat extra boter toe voor een romige smaak.
  • Gebruik magere melk in plaats van volle melk voor een lichtere smaak.

Conclusie

Aardappelpuree is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Met het recept van Anna Meyer kun je de perfecte aardappelpuree maken. Kook de aardappelen, pureer ze en kruid ze naar smaak. Serveer de aardappelpuree met je favoriete gerecht en geniet van je heerlijke maaltijd!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.