Pittige pompoensoep - recept van Anna Meyer

Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak dit nog een paar minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree, tomatenblokjes, kikkererwten, mais en pompoen toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep vervolgens ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste het citroensap en de verse koriander toe en roer alles goed door elkaar. Serveer de soep met wat extra koriander en een lekker stukje brood.

Lees Verder

Ovenschotel met Gehakt en Brood - Een Heerlijke Recept

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Gevulde Portobello met Roomkaas van de BBQ - Anna Meyer

Verwarm de BBQ voor op medium-hoog vuur. Was de portobello's en verwijder de steel. Meng de olijfolie, balsamicoazijn, peterselie, basilicum, knoflook, zout en peper in een kom. Voeg de portobello's toe en meng alles goed.

Gevulde Appelbollen met Bladerdeeg - Recept van Anna Meyer

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Verwarm de boter in een pan en voeg de appelstukjes toe. Bak de appels op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de suiker en kaneel toe en roer goed. Laat de vulling afkoelen.

Regenboog Lasagne met Anna Meyer

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin het gehakt samen met de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes, tomatensaus, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Kip Kerrie Salade - Een heerlijke salade met een Indische twist

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze met 2 eetlepels kerriepoeder. Leg de kip op een bakplaat en bak deze in de oven gedurende 20 minuten.

Karbonade uit de oven met cherrytomaten - recept van Anna Meyer

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de karbonades in een ovenschaal en bestrijk ze met de knoflook, olijfolie, oregano, tijm, rozemarijn, zout en peper. Voeg de cherrytomaten toe en roer alles goed door elkaar. Zet de ovenschaal in de oven en bak de karbonades in ongeveer 20 minuten gaar.

Vegetarische Erwtensoep - Een heerlijke maaltijd in een handomdraai

Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, wortel, aardappel en laurierblaadjes toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de erwten, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Laat de soep gedurende 30 minuten zachtjes koken. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep met wat vers brood.

Cheesecake Toetje in een Glaasje - Recept van Anna Meyer

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de roomkaas, suiker, eieren, bloem, citroensap en vanille extract in een kom. Smelt de boter en voeg deze toe aan het mengsel. Voeg de biscuitjes en gemalen noten toe en meng alles goed. Vet een ovenschaal in met boter en giet het mengsel in de ovenschaal. Bak de cheesecake in de oven gedurende 25 minuten. Laat de cheesecake afkoelen en serveer in glazen.