Sabayon met ijs recepten

Sabayon met Baileys

Sabayon met Baileys

Sabayon -ook wel zabaglione genoemd- is een luchtig zoet opgeklopt eischuim met suiker en alcohol, dat vaak als een soort saus bij fruit of bijvoorbeeld ijs wordt geserveerd als nagerecht
Sabayon

Sabayon

Met een bol lekker chocolade ijs met noten erin. Maar kan ook met vers fruit. ijs of fruit naar eigen keuze
Parfait Met Aardbeien – Echt Onweerstaanbaar

Parfait Met Aardbeien – Echt Onweerstaanbaar

Zet de pan op een zacht vuurtje en blijf kloppen tot je een luchtige sabayon krijgt. Parfait is, buiten een Franse jongensnaam, een Kathaarse geestelijke en de letterlijke vertaling “perfect”, ook een ijsgerecht
Fruitsoep met zoet zomerfruit

Fruitsoep met zoet zomerfruit

De bouillon kan je ook gebruiken om er sabayon van te kloppen. Je kan de fruitsoep verder afwerken met een bolletje nectarine-en abrikozen ijs, met een schep Griekse yoghurt en/of een lekker, zelfgebakken amaretti koekje
Review: De twee jonge veulens van restaurant Damier

Review: De twee jonge veulens van restaurant Damier

Hij maakte speciaal voor ons een superluchtige sabayon. Vervolgens maakten we kennis met de gepocheerde kabeljauw, een tartaar van oester, een krokantje van zwarte rijst, gemarineerde venkel en venkelcrème, champagne & anijskruiden
Tiramisu en Zabaglione

Tiramisu en Zabaglione

Zabaglione of Sabayon op z'n Frans, is eigenlijk al een toetje op zich. Het gerecht bestaat uit een laag Lange Vingers besprenkeld met Koffie & Drank
Eigeel (eierdooiers) over? Geen probleem!

Eigeel (eierdooiers) over? Geen probleem!

Sabayon, gekarameliseerde kruisbessen met –. Sabayon / Zabaione. Vanilleroomijs met kersen en pistache. Deze recepten kun je maken met eierdooiers en een handjevol andere ingrediënten
Getest: de magische Moulinex

Getest: de magische Moulinex

Los van het feit dat ik volgens IR sabayon met ijs moest serveren in plaats van ijs met een paar lepels sabayon, was het wel lekker