Recepten met rodenbach recepten

66 Opslaan
Gebraiseerde varkenswangetjes met knolselderpuree

Gebraiseerde varkenswangetjes met knolselderpuree

Rodenbach is ook heel lekker om stoverij mee te maken. En geef toe, onszelf eens lekker verwennen met stoofvlees en frietjes moet toch gewoon kunnen
2 Opslaan
Varkenshaasje met bier en appeltjes uit de oven

Varkenshaasje met bier en appeltjes uit de oven

Verwijder het klokhuis met een appelboor en schil de appels. Steek in elke appel een klontje boter en bestrooi met een eetlepel donkere rietsuiker en een snuifje kaneel
1 Opslaan
Carbonaden op zijn Vlaams

Carbonaden op zijn Vlaams

Alle recepten zijn het er over eens. Voor één keer zijn we het eens met de Walen, "Carbonades à la Flamande", "Dat is Belgisch"
1 Opslaan
Back to basics: vogelnestjes met tomatensaus en puree

Back to basics: vogelnestjes met tomatensaus en puree

Met ouder worden begin ik het wel meer te appreciëren. Zaterdag maakte ik samen met souschef PB vogelnestjes
10 Opslaan
varkenswangen met Rodenbach en frietjes">Eén - Dagelijkse kost - varkenswangen met Rodenbach en frietjes | Eén

varkenswangen met Rodenbach en frietjes">Eén - Dagelijkse kost - varkenswangen met Rodenbach en frietjes | Eén

Kruid het vlees met wat peper van de molen en een snuif zout. Doe het vlees (dat binnenin nog niet gaar is) in de stoofpot met ui
3 Opslaan
gemarineerd (ever)ZWIJN gebraad in rodenbach

gemarineerd (ever)ZWIJN gebraad in rodenbach

Haal het vlees uit de schotel en kruid met peper en zout. Bind lichtjes met instantsausbinder. Bedruip tussendoor 1 à 2 keer met braadvocht
0 Opslaan
tomatensoep met garnalen en Rodenbach">Eén - Dagelijkse kost - tomatensoep met garnalen en Rodenbach | Eén

tomatensoep met garnalen en Rodenbach">Eén - Dagelijkse kost - tomatensoep met garnalen en Rodenbach | Eén

Kneus de look en gooi deze samen met het steranijs en een bouquet garni van tijm en laurier in de pot
0 Opslaan
Kip met Rodenbach

Kip met Rodenbach

Kruid de kip met peper en zout. Voeg de Rodenbach, tijm en laurier toe en breng aan de kook. Doe er de appelen en de pruimen (met het water) bijen laat 35 à 40 min. Voeg de mosterd toe, roer om en werk af met peterselie 4 kippenbouten
17 Opslaan
Klassiek gekookte mosselen met mosselsaus

Klassiek gekookte mosselen met mosselsaus

De recepten voor de klassieke pan met gekookte mosselen. Wortel bijvoorbeeld komt niet in alle recepten voor
1 Opslaan
Aubergine - gehaktbrood

Aubergine - gehaktbrood

Bak deze ook even aan, kruid met zout en peper en zet dan het vuur uit. Abdijkaasjes bijvoorbeeld, speciaal bier zoals Rodenbach en Belgische chocolade
0 Opslaan
UTRECHTS STOOFVLEES en VLAAMS KARBONADEN  uit de serie RUNDVLEES DOORREGEN RUNDERLAPPEN

UTRECHTS STOOFVLEES en VLAAMS KARBONADEN uit de serie RUNDVLEES DOORREGEN RUNDERLAPPEN

Er bestaan eindeloos veel recepten stoofvleesgerechten. Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. ½ liter bier ( bijvoorbeeld Lambiek, Gueuze of Rodenbach )
0 Opslaan
kalfsonglet met saus van roodbruin bier">Eén - Dagelijkse kost - kalfsonglet met saus van roodbruin bier | Eén

kalfsonglet met saus van roodbruin bier">Eén - Dagelijkse kost - kalfsonglet met saus van roodbruin bier | Eén

Duchesse de Bourgogne, Rodenbach,. Kruid het stukje vlees aan beide zijden met peper van de molen en wat zout
2 Opslaan

Brochettes van kwartelfilets met Rodenbach

*kwarteltjes uit de pan halen en in dezelfde pan de fijngesneden ui stoven en deze dan blussen met Rodenbach en de fond en alles even laten inkoken
2 Opslaan

Gebraiseerde varkenswangen en Sint-Jakobsvruchten met puree van pastinaak

Voeg er het vlees aan toe en blus met een fles Rodenbach en kalfsfond. samen met tijm, laurier. Schil de pastinaak, aardappel en kook gaar in lichtgezouten melk met een teentje look, laurier en een klontje boter
1 Opslaan

Konijn met pruimen.

Konijn met pruimen. Bestrooi het vlees met een beetje kruiden nr Bak de stukken konijn voor, tot ze goudbruin zijn