Provençaalse saus met verse basilicum recepten

0 Opslaan
Saus van geroosterde paprika’s en mascarpone

Saus van geroosterde paprika’s en mascarpone

Kruid met peper, zout en voeg de verse basilicum toe. – beleg een toast met dit sausje en mozzarella, kruid met peper, zout en provencaalse kruiden
13 Opslaan
Stoofvlees op Provençaalse wijze

Stoofvlees op Provençaalse wijze

Je kan de saus kruiden met een mespunt cayennepeper. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met fijngehakte basilicum en serveer warm met gebakken aardappelen of verse pasta
6 Opslaan
Spaghetti Bolognese à la Roger

Spaghetti Bolognese à la Roger

Provençaalse kruiden. Schep de saus erover en werk af met geraspte kaas, een blaadje verse basilicum en enkele geroosterde kerstomaatjes
4 Opslaan
Lasagne Bolognese – Puur Comfort Food!

Lasagne Bolognese – Puur Comfort Food!

Of een Provençaalse kruidenmengeling. Deze ovenschotel, een echte icoon van de Italiaanse keuken, bestaat uit laagjes van dunne (al dan niet voorgekookte) pastabladen of lasagnebladen (of zijn het lasagnevellen), vleessaus en kaassaus en wordt beëindigd met een laagje Parmezaanse kaas
2 Opslaan
Basis (vegetarische) spaghettisaus

Basis (vegetarische) spaghettisaus

(en zelfs met procesfoto’s. Doe nu de pastasaus, het water, de gesneden basilicum, de kruiden, ketjap, chilisaus en het bouillonblokje erbij en meng alles goed door
1 Opslaan
Vijf verrassende mosselrecepten

Vijf verrassende mosselrecepten

Hier geen voorgekauwde brasseriekeuken à la steak-friet en balletjes in tomatensaus voor de kindjes, maar originele en frisse visbereidingen zoals zwaardvis met ratatouille, zeebaars met lamsoor en huisbereide pladijs”fish sticks” met warme groenten voor het kleine grut
0 Opslaan
Ratatouille op een stokje.

Ratatouille op een stokje.

Kruid het tomatenmengsel met een snufje provençaalse kruiden, peper en zeezout. provençaalse kruiden. Verdeel een beetje tomatensaus over een serveerschaal, leg de brochettes er op, strooi er de pijnboompitten over en werk af met wat verse basilicum
0 Opslaan
2x ondefinieerbaar tomatenprutje: 1x Italiaanse stijl, 1x Ouzo-stijl

2x ondefinieerbaar tomatenprutje: 1x Italiaanse stijl, 1x Ouzo-stijl

Kruiden, zoals peper, rozemarijn en tijm (molentje met provençaalse kruiden yes). Laat de pan staan met het deksel erop en pimp je saus met kruiden, zoals nog een handje peterselie, nog een gigantische lading paprikapoeder, nog meer zwarte peper en een bescheiden hoeveelheid nootmuskaat
0 Opslaan
Verrassingsbrood met rosbief en groenten

Verrassingsbrood met rosbief en groenten

Strooi er ook een beetje gedroogde Provençaalse kruiden over. Proef de saus en kruid ze indien nodig nog wat bij Het verrassingsbrood
0 Opslaan
Herfst pastagerecht

Herfst pastagerecht

Beleg met het varkenshaasje en verdeel de saus erover, evenzeer de opgeklopte eiren. Groenten even opbakken en de saus toevoegen
0 Opslaan
Ratatouille – pixar style

Ratatouille – pixar style

Provençaalse klassieker. Begin met de paprikasaus. Net als de toevoeging van een zachte saus van gegrilde paprika’s, de piperade
0 Opslaan
Krokante pizza van Zeeuws bloem & diverse varianten voor vulling/beleg

Krokante pizza van Zeeuws bloem & diverse varianten voor vulling/beleg

Provençaalse kruiden, ook lekker is salie, rozemarijn, basilium en marjolein. Je kunt ook de pizza’s afbakken met de tomatensaus en later beleggen met bijvoorbeeld plakjes rauwe ham (prosciutto) of gerookte zalm en licht met olijfolie/citroen/zout aangemaakte rucola (of verse basilicum) en schilfers Parmezaanse kaas
3 Opslaan
Hondshaai op Provençaalse wijze

Hondshaai op Provençaalse wijze

Schik de hondshaaiplakjes op het bord, giet de saus errond en dien op met zuiderse groenten naar keuze
6 Opslaan
Snel & Simpel: Knoflooksaus

Snel & Simpel: Knoflooksaus

Als je een potje met verse basilicum hebt, gebruik dan de toppen van de basilicum. En zo kun je met een beetje geluk een flinke basilicumplant in je tuin krijgen
4 Opslaan
De grote mosselpost

De grote mosselpost

Mosselen met cognac-room saus. Voeg room toe aan de saus en laat dit opnieuw inkoken. Afwerken met de verse fijngesneden peterselie, en snel opdienen
4 Opslaan
Lamsbout met couscous

Lamsbout met couscous

Serveer de saus en couscous er apart bij. Doe de geconfijte citroen, pijnboompitten, tomaten en basilicum erbij
3 Opslaan
gegrilde balletjes met tomatensaus en mozzarella

gegrilde balletjes met tomatensaus en mozzarella

Bestrooi ze met wat Provençaalse kruiden. Mix dan deze saus lichtjes en voeg een beetje room toe. Bestrooi met wat parmezaan en zet onder de grill tot de kaas gesmolten is en een beetje kleurt