Peren pocheren recepten

1 Opslaan
Dronken peren

Dronken peren

Was de peren, verwijder de klokhuizen en halveer. Vul de gehalveerde peren met amandelpuree. Laat de peren 10 minuten pocheren tot ze zacht zijn
0 Opslaan
Dronken peren

Dronken peren

Was de peren, verwijder de klokhuizen en halveer. Vul de gehalveerde peren met amandelpuree. Laat de peren 10 minuten pocheren tot ze zacht zijn. 2 peren 300 ml water 30 cl Hertog Jan Weizener 2 el vanillesuiker 1 steranijs 100 g amandelpoeder 120 g poedersuiker 1 el vers geperst citroensap 5 eieren 4 el amandelschilfers
2 Opslaan
Taartjes met gepocheerde peer met Chili Explosion en chocolademousse

Taartjes met gepocheerde peer met Chili Explosion en chocolademousse

Wanneer de siroop borrelt, dompel er de perenpartjes in en laat ze op een zeer zacht vuurtje pocheren in de siroop gedurende ca
1 Opslaan
Pistachekoek met marshmallow en peer

Pistachekoek met marshmallow en peer

Schil de peren en snij ze in stukjes. Maak een gel van het peren-suikerwater. conference-peren. perensorbet (of perenijs of pistache-ijs)
0 Opslaan
Belgin – Bloedworst en peer

Belgin – Bloedworst en peer

Een ander component in dit gerecht zijn Belgische peren. 1 x als frisse tartaar met sushi azijn, andermaal pocheren we de peer met verschillende botanicals uit deze gin. 2 Belgische peren
0 Opslaan
Chocoladetaartjes met in frambozensiroop gepocheerde peren

Chocoladetaartjes met in frambozensiroop gepocheerde peren

Terwijl de peren aan het pocheren zijn, maak je je chocoladedeeg. Voor de gepocheerde peren. Schil de peren, snij ze in twee en verwijder het klokhuis
0 Opslaan
Dessert: tartaar van peer, amandelcrumble, karamel en speculaasijs

Dessert: tartaar van peer, amandelcrumble, karamel en speculaasijs

De kwaliteit van de peren zijn op dit moment eigenlijk ondermaats. Dus wordt het wachten tot in september en oktober om dit opnieuw te maken met verse – des te lekkerder – peren
0 Opslaan
Notenbrood met gepocheerde peer & Franse kaas

Notenbrood met gepocheerde peer & Franse kaas

En aangezien er schijnbaar een overvloed aan peren te vinden is in Nederland krijgen jullie wederom een toetje met peren
0 Opslaan
Dessert: gepocheerde peer met vanilleijs, chocoladecrumble en gekaramelliseerde hazelnoten

Dessert: gepocheerde peer met vanilleijs, chocoladecrumble en gekaramelliseerde hazelnoten

Voor het dessert pocheerde ik peren en serveerde dit met ijs, chocoladecrumble en gekaramelliseerde hazelnoten
0 Opslaan
West-Vlaams dessert: brownie ‘Pannepot’, boterwafelijs ‘Jules Destrooper’, gebrande peer, pistache & gezouten karamel

West-Vlaams dessert: brownie ‘Pannepot’, boterwafelijs ‘Jules Destrooper’, gebrande peer, pistache & gezouten karamel

Was en schil de peren. Haal bolletjes uit de peren. 2 peren, rozebottelthee, drie kruidnagels, bunsenbrander Werkwijze. 2 peren
0 Opslaan
Belgin – Bloedworst en peer

Belgin – Bloedworst en peer

Een ander component in dit gerecht zijn Belgische peren. 1 x als frisse tartaar met sushi azijn, andermaal pocheren we de peer met verschillende botanicals uit deze gin. 2 Belgische peren
52 Opslaan
Tongrolletjes met botersaus en handgepelde Noordzee-garnalen

Tongrolletjes met botersaus en handgepelde Noordzee-garnalen

Snij de soepgroenten in julienne. Stoof de juliennegroenten samen met het visafval aan in 50 g boter. Blus met 300 ml witte wijn en 600 ml water
15 Opslaan
Gebakken leng met citroensaus

Gebakken leng met citroensaus

Snipper het chilipepertje (zonder de zaadjes). Spoel de citroenen. Snij 1 citroen in dunne plakjes. Rasp de schil van de andere en pers hem uit
11 Opslaan
Asperges, het Witte Goud

Asperges, het Witte Goud

Check voor pocheren en de Hollandaise. Het recept voor Asperges à la Flamande, zoals de klassieke bereidingswijze met Ham, Ei en Botersaus heet, kan je nauwelijks een recept noemen
6 Opslaan
Perenclafoutis

Perenclafoutis

Pocheer de peren in de stroop tot ze gaar zijn (ongeveer een half uurtje). Snij de peren in partjes, verdeel ze over het beslag (zet eventueel in het midden een topje met steel)
5 Opslaan
Poire Ingrid

Poire Ingrid

Zo ontdekte ik onlangs de perenadvocaat, een erkend streekproduct uit het Hageland. Deze perenadvocaat wordt gemaakt op basis van alcohol gestookt uit een distillaat van peren