Peren pocheren recepten

0 Opslaan

Dronken peren

Was de peren, verwijder de klokhuizen en halveer. Vul de gehalveerde peren met amandelpuree. Laat de peren 10 minuten pocheren tot ze zacht zijn. 2 peren 300 ml water 30 cl Hertog Jan Weizener 2 el vanillesuiker 1 steranijs 100 g amandelpoeder 120 g poedersuiker 1 el vers geperst citroensap 5 eieren 4 el amandelschilfers
2 Opslaan

Saffraanpeer

De peren schillen en in de siroop leggen. De peren warm serveren, met eventueel een beetje ingedikte kookvocht en een bolletje ijs
0 Opslaan

Verpakte Griet

De peren schillen en gaar pocheren in de suikerstroop. 600 gram grietfilet 200 gram ham 4 plakjes Affligem abdijkaas 2 peren 1 lepel bieslook (fijngehakt) 4 blaadjes munt 2 dl visfumet 4 dl water 1 ei 100 gram boter 400 gram suiker 200 gram bladerdeeg
0 Opslaan

Peren met chocoladesaus

Laat de peren afkoelen in hun kookvocht. Schil de peren en laat ze 20 minuten pocheren in de wijn, samen met de suiker en de smaakmakers. Smelt de chocolade in een warmwaterbad samen met 2 el kookvocht van de peren en 20 gram boter en giet de warme saus over de peren. 150 gram chocolade Noir de Noir 20 gram boter 4 niet te rijpe peren 1 fles witte wijn 100 gram poedersuiker 2 kruidnagels 2 stukjes steranijs enkele saffraandraadjes
Zoeksuggesties en pagina's