Ovenschotel met balletjes gehakt recepten

Ovenschotel met balletjes

Ovenschotel met balletjes

Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in boter. Giet over de groenten en bestrooi met de kaas
Koelkast tomatensaus met balletjes

Koelkast tomatensaus met balletjes

Wij houden er thuis niet van voedsel weg te gooien, dus probeer ik elke week alle restjes in onze koelkast te verwerken in een gerecht, zoals bijvoorbeeld soep, ovenschotels of zelfgemaakte bouillon
Gegratineerde Griekse gehaktballetjes

Gegratineerde Griekse gehaktballetjes

Werk de ovenschotel af met de plakjes mozarella. Leg de gehaktballetjes in een beboterde ovenschotel. Serveer met Griekse pasta en een frisse groene salade
Tajine met kefta en gepocheerde eieren

Tajine met kefta en gepocheerde eieren

Een goed alternatief voor een ovenschotel of een traditionele stoofschotel. Vorm balletjes van de mengeling en bak ze in een hete tajine in een beetje olijfolie
LMF Eetweek: 2016 week 21

LMF Eetweek: 2016 week 21

Paul en ik aten een ovenschotel met Italiaanse groenten, krieltjes en kip. Mijn moeder had spaghetti met balletjes gehakt gemaakt
Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel

 niet zo heel lang geleden ook een ovenschotel met gnocchi maakte (een variant met gehaktballetjes). De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes
Ovenschotel met pasta en ballen

Ovenschotel met pasta en ballen

info@koken-met-kids. beAdministratorKoken met KidsDelen. 350 gram spaghetti350 gram gemengd gehakt400 gram (1 blik) tomatenblokjes1 gele paprika1 grote ui2 teentjes knoflook1 theelepel gedroogde oreganohandvol verse basilicum100 gram geraspte belegen kaas1 theelepel paprikapoeder1 ei2 eetlepels paneermeelpeper en zoutolijfolie. Kook de spaghetti 2 minuten minder lang dan op de verpakking staatGiet af en spoel af met koud waterVerwarm de oven voor op 250°Doe het gehakt in een kom en voeg hier het ei en paneermeel aan toeVoeg tevens ook peper, zout en paprikapoeder aan toeMeng goed en rol met natte handen balletjes (golfbal grootte)Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de gehaktballen rondom bruinZet hierna het vuur laag en plaats een deksel op pan en laat 5 minuten zachtjes stovenVerwijder de zaadlijst uit de paprika en snij hem in gelijkmatige stukkenHak de ui en knoflook fijn en fruit deze in een grote koekenpanVoeg de oregano, peper en zout toe en roerbak 1 minuutDoe de paprika erbij en roerbak 2 minuten en blus met de tomatenblokjesHak de basilicum fijn en voeg deze samen met de spaghetti toe aan de sausMeng goed en doe het geheel in een ingevette ovenschaalVerdeel de gehakt ballen over de pasta en strooi de kaas eroverPlaats het geheel 6-8 minuten in een voorverwarmde oven van 250°. 350 gram spaghetti350 gram gemengd gehakt400 gram (1 blik) tomatenblokjes1 gele paprika1 grote ui2 teentjes knoflook1 theelepel gedroogde oreganohandvol verse basilicum100 gram geraspte belegen kaas1 theelepel paprikapoeder1 ei2 eetlepels paneermeelpeper en zoutolijfolie Bereidingswijze