Koude schotels maken recepten

3 Opslaan
Huzarensalade (Koude Schotel) **

Huzarensalade (Koude Schotel) **

Hoewel mijn moeder meestal het eten kookte, werd de Koude schotel altijd door mijn vader gemaakt. Maar bij mijn ouders kwam deze Huzarensalade (of Koude Schotel zoals wij het op zijn Brabants noemden, het schijnt overigens ook een Limburgs gerecht te zijn) altijd op 1eKerstdag op tafel als voorgerecht
2 Opslaan
Limburgse ‘koude schotel’: een feestelijke huzarensalade

Limburgse ‘koude schotel’: een feestelijke huzarensalade

Tegenwoordig maak ik mijn koude schotels niet meer precies zoals mijn moeder ze maakte. Laat de huzarensalade in de koelkast eerst een paar uur afkoelen alvorens de schotel verder af te maken
1 Opslaan
Dagschotel: koude schotel met zomerse ingredienten

Dagschotel: koude schotel met zomerse ingredienten

Gehakt mengen met cajunkruiden, chapelure en eierdooier. Maak kleine balletjes, bak deze aan in boter met de kalkoenblokjes en spekblokjes tevens de andere ingredienten toevoegen en goed opbakken
0 Opslaan
Mediterraanse Schotel

Mediterraanse Schotel

Anti Pasti of Tapas of Koude Schotel. Anti Pasti of Tapas of Koude Schotel. Met het warme weer is het heerlijk om laat in de middag een koel glaasje van het een of ander te nuttigen
0 Opslaan
Hollandse schotel, Mexicaans sausje

Hollandse schotel, Mexicaans sausje

De zelfgemaakte kruidenmix is wel heel erg lekker dus als je de tijd hebt moet je die zeker een keertje maken
22 Opslaan
Plateau met koude tapas

Plateau met koude tapas

Tapas kun je warm en koud maken. Koude tapas zijn lekker voor bij een uitgebreide borrel later in de middag
1 Opslaan
Ottolenghi’s tweekleurige aubergine, koud en warm

Ottolenghi’s tweekleurige aubergine, koud en warm

De warme versie vond ik nog lekkerder dan de koude en heb ik gegeten met Griekse pasta. Vooral de combinatie van de smaken is onweerstaanbaar
0 Opslaan
Chakalaka: Zuid- Afrikaanse wortel & bonen schotel.

Chakalaka: Zuid- Afrikaanse wortel & bonen schotel.

Ik zal heel eerlijk zijn. ik wilde dit eten omdat het gewoon ontzettend leuk klinkt om te zeggen. ik heb chakalaka gegeten
48 Opslaan
Perzik met tonijn

Perzik met tonijn

met tonijn is heerlijk bij een koude schotel, op feestdagen. Dit aperitiefhapje met perzik en tonijn is zeer simpel te maken
27 Opslaan
Pasta ovenschotel met tonijn

Pasta ovenschotel met tonijn

Ik maak heel veel pasta’s, maar vrijwel nooit een pasta ovenschotel. Dus daar moest eens verandering in komen
14 Opslaan
Gevulde paprika's, veggie style.

Gevulde paprika's, veggie style.

Waarom zouden wij al het werk doen, terwijl onze oven dat net zo goed kan. Toegegeven, in strijken is mijn oven niet zo denderend mààr koken doet hij als de beste
12 Opslaan
Vogelnestjes met tomatensaus

Vogelnestjes met tomatensaus

Het is ook één van die gerechten waarvan ik wist dat ik ze ooit eens wilde maken. Vogelnestjes is één van die gerechten waarvan ik wist wat ze waren en hoe ze smaakten, terwijl ik mij absoluut niet kon herinneren waar of wanneer ik ze ooit gegeten had
10 Opslaan
Kerstkalkoen met saus van mandarijntjes

Kerstkalkoen met saus van mandarijntjes

Een traditioneel kerstrecept. gevulde kalkoen met een lekker en licht sausje. Voor kerst mag het uiteraard feestelijk en net iets meer zijn, maar dat betekent niet dat het niet makkelijk en gezond tegelijk kan zijn
10 Opslaan
Hertenkalf met schorseneren en champignons

Hertenkalf met schorseneren en champignons

Maak het hertenkalf. Tip. Afhankelijk van het hertenkalfgebraad kan het handig zijn om het met touw op te binden
6 Opslaan
Gegratineerde asperges met spinazie

Gegratineerde asperges met spinazie

Gegratineerde asperges met spinazie. Auteur. Samantha Roelofs. Print dit artikel. Lettergrootte -16+. Gegratineerde asperges met spinazie – Asperges, een seizoen waar velen van ons reikhalzend naar uitkijken