Kalfsfond recepten

Bruine gelatineuze kalfsfond

Bruine gelatineuze kalfsfond

Leg de kalfspoten op een bakplaat en laat ze ongeveer een uurtje kleuren in een voorverwarmde oven van 200 graden
Onglet à l' échalotte

Onglet à l' échalotte

kalfsfond. Overgiet de onlglet met kalfsfond en laat 20 minuten verder garen in de oven. Pel de sjalotten en snijd doormidden
Lamsschouder met tomaat en olijven

Lamsschouder met tomaat en olijven

1 kg lamsschouder (liefst van melklam) 1 ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (gehakt) 2 el pijnboompitten 800 ml Lacroix kalfsfond 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier 1 takje salie 250 g kerstomaten 200 g olijven, zwarte olijfolie peper zout
Ossobuco met gremolata

Ossobuco met gremolata

Pel en hak de uien en de knoflook. Maak de wortelen en de selder schoon, snij ze in stukjes. Snij de tomaten in kwarten
Duroc varkenskotelet met, “seg Devos? ja Lemmens” pickles saus

Duroc varkenskotelet met, “seg Devos? ja Lemmens” pickles saus

kalfsfond. Belgische pickles, Cross and Blackwell, dagelijkse kost, Degelijke kost, Devos Lemmens, Duroc, Duroc d'Olives, kalfsfond, kotelet, makkelijk, Mol, pickles, sappig, saus, slager, snel, varkensvlees, Vlaams, witte wijn, wortelpuree 40 gr ui. 0,30 dl kalfsfond
Varkenskroontje met picklessaus

Varkenskroontje met picklessaus

Laat even koken en bevochtig met bruine kalfsfond. Verwarm de oven voor op 145 °C. Kerf het vet van het rugstuk in, zodat het kan doorsijpelen in het vlees
Lamsnavarin

Lamsnavarin

Voeg onder voortdurend roeren geleidelijk de kalfsfond toe en de wijn. Snij het vlees in niet te kleine stukken
Hertenkalf met eekhoorntjesbrood

Hertenkalf met eekhoorntjesbrood

Blus met de kalfsfond en laat even inkoken. Lacroix kalfsfond. Verwarm de oven voor op 180° C.  Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in plakken