Kabeljauw met tomaten recepten

Crouque kabeljauw - tomaat

Crouque kabeljauw - tomaat

Tomaten op bakpapier leggen kruiden met peper en zout en onder de grill opwarmen. Kabeljauwfilets droogdeppen en kruiden met de tajinekruiden voor vis
Kabeljauw met tomaat en crumble

Kabeljauw met tomaat en crumble

Doe er de tomatenblokjes bij. Kruid met zout, peper en oregano. Voeg er het blikje tomatenpuree en de droge witte wijn aan toe
Kabeljauw met paprika’s, courgettes en koriander

Kabeljauw met paprika’s, courgettes en koriander

Wentel de kabeljauw door de bloem (met zout), mocht je deze gebruiken. Zelf heb ik voor Kabeljauw gekozen maar andere vissoorten zoals koolvisfile of heilbot, of een andere witte vis zijn hier ook voor geschikt*
Kabeljauw met mozzarella

Kabeljauw met mozzarella

Snij de mozzarella en tomaten in dunne schijfjes. Dien op met wilde rijst. Leg de kabeljauw in een ovenschotel, kruid met peper, overgiet met wat olijfolie en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 20 minuten. Haal de schotel uit de oven, schik de mozzarella, basilicum en tomaten dakpansgewijze op de vis, kruid met peper, overgiet met olijfolie en zet het geheel terug in de oven (grill) gedurende 5 minuten. 2 kabeljauwhaasjes 1 bol mozzarella 2 trostomaten basilicumblaadjes olijfolie peper
Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven

Wrijf de kabeljauw in met citroensap en bestrooi met zout en peper. Omdat dit met kruidenroomkaas is heb ik er een eigen twist aan gegeven en deze is door een ieder goedgekeurd
Kabeljauw in een jasje.

Kabeljauw in een jasje.

Kruid de visfilets met peper en wikkel ze in de parmaham. Pel en halveer de tomaten. * Kruid met peper en zout
Gegrilde Kabeljauw met creoolse vissaus

Gegrilde Kabeljauw met creoolse vissaus

Meer lekkere receptenWortelsnoepjesZelfgemaakte EierpastaTomatensoep met verstopte groentenGestoofde HamlappenWortelrijstZemantaDeel deze postShare on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)Click to share on StumbleUpon (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email this to a friend (Opens in new window)Like this
Kabeljauw schotel in de oven

Kabeljauw schotel in de oven

Neem een ovenschotel en vul de bodem met tomatenpuree. Leg de kabeljauw op de laag met aardappelen. Omdat je bij het FODMAP dieet niet teveel boontjes mag eten, is het ideaal om deze te combineren met andere groenten
Kabeljauw à la Dugléré

Kabeljauw à la Dugléré

Kruid met peper en zout. Schik de kabeljauwfilets op een bord en schep de tomatenblokjes er bovenop. Pel de tomaten vervolgens, snijd ze in vieren en verwijder de pitjes
Kabeljauw met rode pesto

Kabeljauw met rode pesto

Werk af met een zongedroogd tomaatje en wat basilicum. Snij de aardappelen in plakjes en de kabeljauw in 4 stukken. Stoom de  kabeljauw (in 4) gaar in 7 à 10 minuten met wat water en gezoutenboter (in papillote, stoommandje of -oven). Mix in de keukenrobot 8 zongedroogde tomaatjes met 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 el geroosterde pijnboompitten, 1 geperst knoflookteentje en een tiental basilicumblaadjes.  Leg op een bord enkele schijfjes aardappel in een cirkel, daarop 2 eetlepels rode pesto met daarop de kabeljauw