Italiaanse recepten

Italiaanse soep met worst en tortellini

Italiaanse soep met worst en tortellini

500 gr (Italiaanse) worst, vel verwijderd1 grote ui, gehakt2 teentjes knoflook, fijngehakt1,5 liter runderbouillon4 grote tomaten, vel en zaad verwijderd en in stukken2 wortels, in dunne plakjeseen handje vers basilicumblad1/2 theelepel gedroogde oregano250 gr passata185 gr courgette, in plakken250 gr verse tortellini. 500 gr (Italiaanse) worst, vel verwijderd1 grote ui, gehakt2 teentjes knoflook, fijngehakt1,5 liter runderbouillon4 grote tomaten, vel en zaad verwijderd en in stukken2 wortels, in dunne plakjeseen handje vers basilicumblad1/2 theelepel gedroogde oregano250 gr passata185 gr courgette, in plakken250 gr verse tortellini Bereidingswijze. FacebookTwitterGooglePinterest 500 gr (Italiaanse) worst, vel verwijderd. 500 gr (Italiaanse) worst, vel verwijderd
Italiaanse verrines

Italiaanse verrines

Snijd de Italiaanse ham in reepjes en de zongedroogde tomaatjes en stukjes. - 2 fijne sneetjes rauwe Italiaanse ham
Italiaanse kippenburgers met courgette

Italiaanse kippenburgers met courgette

Kruid ook goed af met peper en zout en eventueel wat Italiaanse kruiden. Ik hou van een goede burger. Eigenlijk gaat er echt niets boven een verse hamburger, met een krakend broodje van de kraam op de kermis of na een fuif
Italiaanse snack: panelle uit Palermo

Italiaanse snack: panelle uit Palermo

Wij slenterden over de levendigste markt van Palermo. Ballarò. Haarfijn liet ik me uitleggen wat het verschil in gebruik is tussen alle uitgestalde aubergines en waarom je voor kleine venkelzaadjes dubbel zoveel betaalt als voor grote
Italiaanse Eenpansmaaltijd

Italiaanse Eenpansmaaltijd

In de Italiaanse kleuren zit deze eenpansmaaltijd er toch geweldig uit. 375 gram magere Italiaanse worst. 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden. 375 gram magere Italiaanse worst. 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
Italiaanse tomatenroomsoep

Italiaanse tomatenroomsoep

Met Pasen was het weer helaas ook niet helemaal perfect dus maakte ik voor de Paasbrunch ook een soepje en dat was deze Italiaanse tomatenroomsoep, waarvoor ik dit recept nog even met je wil delen, want eigenlijk smaakt soep het hele jaar door heel erg goed
Italiaanse hamburger met basilicum-mayonaise

Italiaanse hamburger met basilicum-mayonaise

- 50 g Parmezaanse kaas- 500 g mager rundergehakt- 1 kleine ui, fijngesneden- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden- 3/4 dl Italiaanse tomatensaus met kruiden (sugo)- zout en versgemalen zwarte peper- 3 el olijfolie- 4 broodjes- 100 g rucola slamelangeVoor de basilicum-mayonaise. Kneed het gehakt in een kom met de ui, Italiaanse kruiden, 1-1½ el tomatensaus, 1 tl zout en peper naar smaak tot een homogeen mengsel en vorm er 4 grote hamburgers van. 1 el gedroogde Italiaanse kruiden. 3/4 dl Italiaanse tomatensaus met kruiden
Italiaanse tosti

Italiaanse tosti

Ideaal om er deze Italiaanse tosti mee klaar te maken. Jouw Italiaanse tosti is nu klaar. Je kan de mozzarella vervangen door de Italiaanse smeltkaas Fontina
Italiaans buffet: spinazie ricotta en feta cake

Italiaans buffet: spinazie ricotta en feta cake

Spinazie ricotta en feta cake is een heerlijk vegetarisch bijgerecht bij het Italiaanse buffet. En hoewel de feta Grieks is, zijn de spinazie en ricotta producten die beide in de Italiaanse keuken gebruikt worden
Italiaanse tonijnballetjes met spaghetti

Italiaanse tonijnballetjes met spaghetti

Ingrediënten. - 2 à 3 blikjes tonijn op olie, uitgelekt (bewaar een beetje olie)- 3 el pijnboompitten, geroosterd- citroenrasp van 1 citroen- handvol peterselie- 50g broodkruim- 1 à 2 eieren, losgeklopt- 400 g spaghetti- pastasaus, 500g- zout en peper- snufje chilipeperBereiden
Italiaanse tomaten en pasta soep

Italiaanse tomaten en pasta soep

Weer thuis vond ik toevallig een recept dat claimde een Italiaanse versie van de Heinz soep uit blik te zijn…die moest gemaakt worden
Heerlijke Italiaanse macaronischotel met gehakt en groenten

Heerlijke Italiaanse macaronischotel met gehakt en groenten

Heerlijke Italiaanse macaronischotel met gehakt en groenten Auteur. Tijmen Stomphorst Print dit artikel Lettergrootte -16+ Heerlijke Italiaanse macaronischotel met gehakt en groenten – Een macaronischotel of pastaschotel is altijd lekker. Heerlijke Italiaanse macaronischotel met gehakt en groenten500 gram macaroni, penne of andere pasta naar keuze500 gram gehakt2 rode paprika’s2 uien2 teentjes knoflook1 prei1 blikje a 140 gram tomatenpuree1 theelepel oregano1 theelepel tijm1 theelepel majoraan½ bosje verse basilicumZeezoutZwarte peper½ theelepel cayennepeper1 theelepel paprikapoeder pittig½ theelepel gemberpoederolijfolie175 gr geraspte oude kaasKook de macaroni of andere pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout