Hoe bak je wafels recepten

Wafels zonder suiker, zonder ei.

Wafels zonder suiker, zonder ei.

Bak het deeg in kleine porties in een heet wafelijzer en proef de krokante wafels. Gisteren vond ik de ideale combinatie voor wafels zonder suiker - zelfs geen alternatieve zoetstof en zonder ei (want mijn neefje is allergisch aan ei
Traditionele Brusselse wafels

Traditionele Brusselse wafels

Bak de wafels goudbruin. Meng de bloem met de suiker, voeg er een beetje melk aan toe. Schep met een lepel hoopjes van het beslag - dat vrij vloeibaar moet zijn - in het hete wafelijzer
Brusselse wafels

Brusselse wafels

Bak de wafels in een heet wafelijzer met grote gaten. Bestrijk voor de eerste bakbeurt het ijzer goed met een neutrale olie zoals maïsolie
Wafels met parelsuiker

Wafels met parelsuiker

En hoewel we niet vaak wafels bakken, vinden we dit wel erg leuk en mag wat ons betreft de wafelijzer nooit meer weg
Gezonde wafels

Gezonde wafels

Bak in het wafelijzer. Op Dailycieux vond ik een receptje voor Belgische wafels. Omdat heel veel mensen het recept van mijn wafeltjes bekijken leek het mij een goed plan om een extra wafelreceptje online te plaatsen
Brusselse Wafels - Tante Norma

Brusselse Wafels - Tante Norma

De bloem in een kom gieten, een kuiltje maken - de lauwe melk in het kuiltje gieten en de bloem er, goed kloppend, in verwerken - de eierdooiers erbij voegen - de weekgemaakte boter of margarine er onder roeren, daarna de gist en tenslotte de in sneeuw geklopte eiwitten - het beslag 3/4u laten rijzen. het deeg moet vloeibaar zijn als voor pannekoeken - er één vorm volledig mee vullen en het ijzer aanstonds omkeren - na het bakken de wafels bestrooien met fijne suiker of, naar believen, versieren met room of jam 500g bloem
Luikse Wafels

Luikse Wafels

Pak een soeplepel en doe hierop een flinke opgehoopte hoeveelheid deeg op. Laat de gebakken wafels uitwasemen op een groot ovenrooster
Wafel met aardbeien

Wafel met aardbeien

Haal het beslag na een uurtje uit de koelkast en schep enkele lepels op een bakplaat (met bakmatje). Bak de wafels
Beste Wafel aller tijden!

Beste Wafel aller tijden!

bak in heet wafelijzer. beetje lauw water van de kraan (voor de gist). verwarm de melk een beetje en doe die onder de bloem
Volkoren Wafels met Banaan

Volkoren Wafels met Banaan

Zeef meel, bakpoeder, bicarbonaat, kaneel, nootmuskaat en zout in kom. snuifje zout. snuifje kaneel. snuifje nootmuskaat
Hartige wafels

Hartige wafels

Hoe maak je het klaar. Ik ben er nog steeds niet over uit, hoe ik deze wafels wil noemen. Een heerlijk bakrecept voor de zondag en ook koud als tussendoortje zalig om te eten
Luchtige wafels

Luchtige wafels

 Vul met het beslag en bak de wafels goudbruin. Breng wat olie met een borsteltje op het wafelijzer. Bewaar ze op een rooster tot alle wafels gebakken zijn
Wafels (van Piet)

Wafels (van Piet)

Doe het eiwit bij het beslag en bak onmiddellijk ongeveer 5 minuten in een warm ijzer. Ingrediënten. 3 eierdooiers6 eiwitten85 g boter1,25 dl melk100 g bloem6 eetlepels suiker