Groene kool met spek recepten

3 Opslaan
Varkenshaasje in korstdeeg met groene kool

Varkenshaasje in korstdeeg met groene kool

Leg de groene kool midden op het bord, plaats de versneden plakjes vlees erbij en werk af met de saus en het gedroogd spek
1 Opslaan
Gebraden wilde patrijs met groene kool

Gebraden wilde patrijs met groene kool

Werk af met de toast en het spek en schep er wat van de braadjus over. Snijd de groene kool in fijne repen
6 Opslaan
Italiaans gestoofde kool

Italiaans gestoofde kool

Je kan de kool optuigen met extra ingrediënten, zodat hij minder pover wordt. Ik heb nog Unox rookworst liggen uit Holland en volgende week komt er hutspot op tafel met draadjesvlees en rookworst
10 Opslaan
Hutsepot

Hutsepot

Snij de kool in fijne repen. Breng aan de kook en giet meteen af. Neem het spek uit de pan, snij het in plakjes
5 Opslaan
Savooikool

Savooikool

Spoel de gekookte savooikool met koud water zodat de bladeren hun mooie groene kleur behouden. Voorzichtig met het zout want het spek zorgt al voor een zoute toets
3 Opslaan
WeekendFood: Langzaam gegaarde parelhoenfilet.

WeekendFood: Langzaam gegaarde parelhoenfilet.

een saus fine champagne – geciseleerde groene kool, aangestoofd in crispy spek dat eerst gecutterd werd – een zelfgemaakt amandelknolselderkroketje – chips van sjalot
1 Opslaan
8x Recepten voor koude en regenachtige dagen

8x Recepten voor koude en regenachtige dagen

Dit risotto gerecht is toch wel mijn favoriet in de herst, want de combinatie van spekjes, een rode peper en vrolijke groene doperwtjes kunnen een mens helemaal opbeuren op een grijze dag als vandaag…
1 Opslaan
Hoeveel restaurantbezoeken passen er in twee weekjes België?

Hoeveel restaurantbezoeken passen er in twee weekjes België?

Broodje van groene peper. Kropsla, crème van peterselie, polderhoen, crème van mosterd en beignet van koolvis met tartaar
1 Opslaan
Hip en trendy - 40 jaar culinaire trends

Hip en trendy - 40 jaar culinaire trends

Goede salades die letten op vet en koolhydraten (Bietenblaadjes met kipgehaktballetjes en pistachenoten, en hummus - laat maar doorkomen
0 Opslaan
Wat aten wij in week 49

Wat aten wij in week 49

Het werd een ovenschotel met gehakt en groene kool. Ik had nog een groene kool. Na wat denkwerk heb ik er boerenkool met kip en chorizo gemaakt
0 Opslaan
Buikspek met salade van jonge groenten

Buikspek met salade van jonge groenten

Bak het stuk buikspek aan alle kanten mooi aan op een rooster net boven de gloeiende kooltjes. Snij het gare buikspek in plakjes en nappeer met kalfsfond
0 Opslaan
Een Japanse sukiyaki op mijn manier

Een Japanse sukiyaki op mijn manier

Verder worden er diverse groenten aan toegevoegd zoals Chinese kool, lente-ui, paddenstoelen, samen met tofu en Japanse noedels
0 Opslaan
Creatief met restjes

Creatief met restjes

Soep – Combineer kleuren om een rood-oranje of juist een groene romige soep te maken. prei, wortel, courgette, spitskool/witte kool, bloemkool, broccoli, boontjes, pastinaak, koolrabi, knolselderij, champignons, etc
0 Opslaan
Paaseieren verven met natuurlijke ingrediënten

Paaseieren verven met natuurlijke ingrediënten

rode kool. Pitabroodje met ei, groenten en spek. De hele middag lang zaten we aan tafel met ouwe kleren, de tong uitgestoken van concentratie om de mooiste eieren te maken voor mijn moeder en vader
0 Opslaan
Bruschetta met courgette en pancetta

Bruschetta met courgette en pancetta

Uit de box met rode linzen, chocolade, lamsvlees, sinaasappel, groene kool en kokosmelk maakte ik een flan karamel
0 Opslaan
Groenekoolstamppot uit Catalonië: Trinxat

Groenekoolstamppot uit Catalonië: Trinxat

Garneer met een paar plakjes uitgebakken ontbijtspek of bacon. Kook de kool in kokend water met wat zout
0 Opslaan
Souvenir: vet veel zoentjes en knuffels

Souvenir: vet veel zoentjes en knuffels

Een kus van de gastvrouw, een hand van de chef en een heerlijke aperitief op basis van vlierbloesemlikeur, gin, tonic en granité van groene en witte thee om te beginnen
0 Opslaan
Echt Eten 2, als Jon in Frankrijk

Echt Eten 2, als Jon in Frankrijk

Het vijfde hoofdstuk gaat over de winter, met gegratineerde groene kool met beurre café de Paris, een klassiek aardappelgratin met knoflook, huisgemaakte varkensworst en ravioli’s gevuld met kastanjepuree